University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Međunarodna suradnja
Erasmus

Zadovoljstvo nam je najaviti da  Veleučilište VERN  sudjeluje u Erasmus/Erasmus+ programu počevši s akademskom godinom 2011/12.!

Erasmus+ je je jedna od najpoznatijih inicijativa Europske unije usmjerena na sve osobe uključene u visokoškolsko obrazovanje. Glavni ciljevi Erasmus+ programa su:

 • ciljeva strategije Europa 2020., uključujući vodeći cilj u području obrazovanja;
 • ciljeva strateškog okvira za europsku suradnju u obrazovanju i osposobljavanju (ET 2020.), uključujući odgovarajuća mjerila;
 • održivog razvoja partnerskih država u području visokog obrazovanja;
 • ukupnih ciljeva obnovljenog okvira za europsku suradnju u području povezanim s mladima (2010. – 2018.);
 • cilja razvijanja europske dimenzije u sportu, posebno sportu na lokalnoj razini, u skladu s programom rada EU-a za sport;
 • promicanja europskih vrijednosti u skladu s člankom 2. Ugovora o Europskoj uniji.

Program pruža financijsku podršku studentima te nastavnom i nenastavnom osoblju, putem sljedećih aktivnosti:

 1. MOBILNOST STUDENATA za studijski boravak u inozemstvu ili stručnu praksu u poduzećima, trening centrima, istraživačkim centrima ili drugim institucijama (3 do 12 mjeseci za nastavnu mobilnost, 2 do 12 mjeseci za stručnu praksu).
 2. MOBILNOST NASTAVNOG OSOBLJA za održavanje nastave i stručno usavršavanje na partnerskim institucijama.
 3. MOBILNOST NENASTAVNOG OSOBLJA za stručna usavršavanja.
 4. ZDRUŽENI DIPLOMSKI STUDIJI ERASMUS MUNDUS: integrirani međunarodni studijski programi visoke razine koje provode konzorciji ustanova visokog obrazovanja koji dodjeljuju stipendije najboljim studentima diplomskih studija u cijelom svijetu;
 5. ZAJMOVI ZA DIPLOMSKE STUDIJE ERASMUS+: studenti u visokom obrazovanju iz partnerskih država mogu se u okviru programa prijaviti za zajam za odlazak na diplomski studij u inozemstvo. Studenti bi se trebali obratiti nacionalnim bankama ili agencijama za studentske zajmove koji sudjeluju u programu.

Uz mogućnost studiranja i življenja u međunarodnom okruženju, naši studenti stječu vrijedno međunarodno i multikulturalno iskustvo te razvijaju svoje mogućnosti i vještine za prilagodbu tržišnim zahtjevima u inozemstvu. Istovremeno, ECTS sustav omogućava jednostavnije prihvaćanje mobilnosti i transfer bodova stečenih tijekom studijskog boravka izvan domovine.

Erasmus+ Policy Statement pročitajte OVDJE.
Erasmus Policy Statement pročitajte OVDJE.

Za više informacija o međunarodnim aktivnostima, molimo kontaktirajte voditelja VERN'ovog Ureda za međunarodnu suradnju Dubravka Krausa na dubravko.kraus@vern.hr. Za više informacija o programima mobilnosti u Hrvatskoj posjetite www.mobilnost.hr.

 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

na vrh