University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Međunarodna suradnja
Erasmus+ program

Portugalski Erasmus semestar VERN'ovog studenta Mateja Žugaja

„Poznanstva sam sklopio sa studentima iz apsolutnih svih europskih zemalja, ne samo iz EU, te sam upoznao još i studente iz zemalja drugih kontinenata od kojih su najegzotičnije bile Kambodža, Indija, Alžir, Angola i Meksiko“, kazao nam je naš student Matej Žugaj s preddiplomskog studija Ekonomije poduzetništva kada smo ga upitali da nam prepriča svoj Erasmus semestar u Portugalu. 

„Studirao sam na Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto (ISCAP), na kojem je od samog početak sve bilo odlično organizirano za međunarodne studente. Na usluzi su nam bile tri studentske organizacije, koje djeluju u okviru samog ISCAP-a i one studentima pomažu oko pronalaska smještaja, organizacije putovanja, raznih aktivnosti, itd. Sam sustav studiranja, pak, vrlo je sličan onome na VERN'u, tako da sam se jednostavno privikao na kolegije i način rada tijekom predavanja.“ 

Na ISCAP-u je polagao kolegije Portuguese language and culture, European Union law, Forecasting methods te Organization management, a napominje kako će dobru suradnju i poznanstva sa stranim kolegama svakako nastaviti i dalje razvijati. 

„Planiram u budućnosti i posjetiti neke od kolega u njihovim državama, a svima koji se premišljaju oko prijave na Erasmus semestar mogu samo poručiti da od višemjesečnog boravka u drugoj, nepoznatoj sredini, mogu samo profitirati“, kazao je Matej.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 7.7.2017.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: erasmus, Erasmus-međunarodna-razmjena-studenata, Matej-Žugaj
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh