University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Međunarodna suradnja
Korporativne inovacije

Strani Erasmus studenti s VERN'a se upoznali s korporativnim inovacijama

Strani Erasmus studenti iz Finske, Njemačke, Španjolske i Nizozemske koji studiraju razmjenski semestar na VERN'u su u okviru terenske nastave na kolegiju Dynamic Entrepreneurship prisustvovali konferenciji „Corporation Innovation and Intrapreneurship 2017. (Corp2in)“, koja je 9. studenoga održana u Zagrebu.

Našim stranim kolegama ovo je bila jedinstvena prilika da zabilježe kakvi su trendovi u hrvatskoj inovativno-inovacijskoj poduzetničkoj zajednici, kao i da razmjene mišljenja i kontakte s nekoliko VERN'ovih predavača i alumnija koji su izlagali na konferenciji, poput Emira Džanića, Gorana Radmana, itd.

U pratnji predavačice i nositeljice kolegija, mr. sc. Gordane Ćorić, naše strane kolege su na konferenciji upoznale razliku između inovacijskih kultura te ekosistema i okruženja za inovacije u Norveškoj i Hrvatskoj, saznale kako pristupiti inovacijama i kako se stvaraju inovacijski kapaciteti, te koje hrvatske tvrtke grade svoju konkurentsku prednost na poticanju inovacija.

Osim toga, neki od njih su se po prvi puta upoznali s terminom „intrapreneurship“ (unutarkorporacijsko poduzetništvo), te su sa zanimanjem poslušali savjete za upravljanje dinamikom rasta poduzeća, ali i zadržavanje najkreativnijih zaposlenika. 

„Sudjelovanje na konferenciji s puno zanimljivih sudionika je bilo vrlo inspirativno iskustvo. Bilo je korisno čuti uspješne priče o poduzetništvu, budući da nisam baš upoznata s tom temom. Svakako preporučam ovu konferenciju svima koje zanimaju inovacije i unutarkorporacijsko poduzetništvo“, istaknuo je student Lauri-Juhani Setälä iz Finske. 

„Mislim da sam na konferenciji naučio dosta o korporativnom načinu razmišljanja. Vrlo poticajna atmosfera“, komentirao je još jedan finski student Kasper Arnivaara.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 15.11.2017.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: terenska-nastava, erasmus, razmjenski-semestar, Erasmus-studenti
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh