University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Novi predavač na VERN'u

Mr. sc. Neven Mimica predaje Europsku uniju u međunarodnim odnosima

Iznimna nam je čast predstaviti novog predavača na VERN'u, mr. sc. Nevena Mimicu. Gospodin Mimica predavat će zajednički izborni predmet na specijalističkim studijima, Europska unija u suvremenim međunarodnim odnosima.

Kao što je poznato, riječ je o eminentnom i renomiranom stručnjaku, koji se dokazao na području svoga djelovanja. Osim što je bio zastupnik u Hrvatskom saboru i njegov potpredsjednik, gospodin Mimica je predsjednik Odbora za europske integracije, a od 2001. do 2003. vršio je i funkciju Ministra za europske integracije.

Također, od 2000. do 2001. godine, Mimica je bio glavni pregovarač RH za pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom.

Iz bogatog radnog iskustva, valja istaknuti kako je bio i glavni pregovarač Vlade RH za prijam Hrvatske u Svjetsku trgovinsku organizaciju, te glavni pregovarač Vlade RH za sklapanje ugovora o slobodnoj trgovini sa zemljama članicama CEFTA-e.

Između ostalog, objavio je i više znanstvenih te stručnih radova iz područja europskih integracija, međunarodnih gospodarskih odnosa, sustava gospodarskih odnosa RH s inozemstvom te razvitka gospodarske suradnje s inozemstvom.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 4.7.2010.
 
Ključne riječi: VERN, neven-mimica
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh