University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Znanost

Čestitamo članu Savjeta VERN'a Ivanu Đikiću na najprestižnijoj njemačkoj znanstvenoj nagradi

Hrvatski znanstvenik prof.dr. Ivan Đikić – član Savjeta Veleučilišta VERN', profesor na Sveučilištu Goethe, član Njemačke akademije znanosti Leopoldina i direktor Buchmann Instituta u Frankfurtu – dobitnik je prestižne njemačke nagrade za znanost Gottfried Wilhelm Leibniz za 2013. godinu.

Gospodinu Đikiću nagradu je dodijelila Njemačka istraživačka zaklada (DGF) za njegov doprinos na istraživanjima tumora, posebice proteina ubikvitina, koji obilježava proteine koji trebaju biti razgrađeni i uklonjeni da bi stanice ostale zdrave.

Osim priznanja, gospodinu Đikiću je pripala i novčana nagrada u iznosu od 2,5 milijuna eura, što je najveća novčana znanstvena nagrada u svijetu, a dodjeljuje se kao poticaj za daljnja istraživanja.

Nagrada Gottfried Wilhelm Leibniz kontinuirano se dodjeljuje od 1985. godine znanstvenicima koji rade u Njemačkoj.

Ivan Đikić (46) je jedan od najuspješnijih hrvatskih znanstvenika, a sustavno radi na istraživanjima tumora. Nakon doktorata na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, pet se godina znanstveno usavršavao u laboratoriju prof. Josepha Schlessingera, jednog od najcitiranijih znanstvenika današnjice. Od 1997. Đikić je radio u Ludwigovom Institutu za istraživanje raka u Švedskoj, a 2002. postaje redoviti profesor na Medicinskom fakultetu u Frankfurtu.

Čestitamo prof.dr. Ivanu Đikiću!

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Wikipedia
 
Datum objave: 11.12.2012.
 
Ključne riječi: VERN, Savjet-VERNa, Ivan-Đikić, član-Savjeta-VERNa-Ivan-Đikić, Gottfried-Wilhelm-Leibniz, hrvatski-znanstvenik-Ivan-Đikić, Đikić
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh