University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Znanost

Čestitamo članu Savjeta VERN'a Ivanu Đikiću na znanstvenoj nagradi Ernst Jung za medicinu

Hrvatskom znanstveniku prof.dr. Ivanu Đikiću – članu Savjeta Veleučilišta VERN', profesoru na Sveučilištu Goethe, članu Njemačke akademije znanosti Leopoldina i direktoru Buchmann Instituta u Frankfurtu – međunarodna je stručna javnost ponovno odala priznanje za njegova znanstvena postignuća, dodijelivši mu Ernst Jung nagradu za medicinu.

Gospodin Đikić nagradu će primiti 3. svibnja u Hamburgu, a budući de je uz njega laureatom za 2013. proglašena i profesorica Angelika Amon s Cambridgea, zajednički će podijeliti nagradni fond u iznosu od 300.000 eura.

Zaklada Ernst Jung za znanost i istraživanje od 1976. svake godine dodjeljuje nagradu za medicinu Ernst Jung i to za znanstvena postignuća koja imaju terapeutsko značenje i utječu na metode liječenja. Nagradu je utemeljio hamburški brodovlasnik i trgovac Ernst Jung koji se zanimao za utjecaj medicinskih i biomedicinskih istraživanja na dobrobit pacijenata.

Nakon što je nedavno nagrađen prestižnom njemačkom nagradom Gottfried Wilhelm Leibniz, gospodinu Đikiću ovo je drugo međunarodno priznanje u nepunih mjesec, te treće u godinu dana.

Čestitamo prof.dr. Ivanu Đikiću!

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 8.1.2013.
 
Ključne riječi: VERN, Savjet-VERNa, Ivan-Đikić, član-Savjeta-VERNa-Ivan-Đikić, hrvatski-znanstvenik-Ivan-Đikić, nagrada-Ernst-Jung-za-medicinu, Ivan-Đikić-dobitnik-nagrade-Ernst-Jung-za-medicinu, član-Savjeta-VERNa-Ivan-Đikić-dobitnik-nagrade-Ernst-Jung, Đikić
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh