University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Croatia University Best Buy Award

Croatia University Award: VERN’ najcjenjeniji privatni visokoobrazovni sustav

Prema nezavisnom istraživanju Croatia University Best Buy Award švicarske kuće ICERTIAS - International Certification Association, Veleučilište VERN’ najcjenjeniji je privatni visokoobrazovni sustav u Hrvatskoj. VERN' je dobio najveći broj glasova ispitanika u svih šest ispitivanih kategorija: najbolji omjer cijene i kvalitete studiranja privatnih visokoobrazovnih institucija, privatni poslovni studiji, privatni stručni studiji, privatni diplomski studiji, privatni studiji informatike, te privatne ustanove za cjeloživotno obrazovanje.

Cilj istraživanja bio je saznati kakva su danas iskustva i preferencije hrvatskih građana u pogledu studiranja i kako valoriziraju odnos kvalitete studijskih programa (znanja) i iznosa školarina koji im se nude u Hrvatskoj. Anketiranje je provedeno na uzorku od 800 ispitanika, isključivo sadašnjih, bivših i budućih studenata te njihovih roditelja.

U svim kategorijama, pitanja su bila otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su sami mogli slobodno navoditi nazive edukativnih ustanova za koje smatraju da u predmetnoj kategoriji nude najbolji omjer kvalitete studijskih programa u odnosu na iznos školarina.

Na općenito pitanje o omjeru cijene i kvalitete studiranja, najveći broj ispitanika, njih 32 posto, odgovorilo je VERN'. Na drugom je mjestu ZŠEM s 11 posto, a slijedi ga ACMT sa 6 posto. Baltazar Adam Krčelić, RRIF, RIT (ACMT), Effectus i Libertas osvojili su po 3 posto glasova ispitanika.

Rezultati istraživanja prema kategorijama:

Tablica 1. – Privatni poslovni studiji

USTANOVA

POSTOTAK NAVODA

VERN'

29%

ZŠEM

9%

Baltazar Adam Krčelić

8%

Libertas

3%

Visoka poslovna škola Zagreb

2%

RRIF

2%

Aspira

2%

ACMT

2%

Ne znam/Ostali

43%

Tablica 2. – Privatni stručni studiji (prijediplomski stručni studiji)

USTANOVA

POSTOTAK NAVODA

VERN'

34%

ACMT

9%

ZŠEM

7%

Ne znam/Ostali

50%

Tablica 3. – Privatni diplomski studiji (specijalistički diplomski stručni studiji)

USTANOVA

POSTOTAK NAVODA

VERN'

34%

ZŠEM

9%

Baltazar Adam Krčelić

7%

ACMT

5%

Ne znam/Ostali

45%

Tablica 4. – Privatni studiji informatike – studiji vezani primarno uz informatiku i računalstvo

USTANOVA

POSTOTAK NAVODA

VERN'

16%

Algebra

11%

FER

10%

FOI

7%

Ne znam/Ostali

56%

Tablica 5. – Privatne ustanove za cjeloživotno obrazovanje

USTANOVA

POSTOTAK NAVODA

VERN'

18%

Algebra

7%

ZŠEM

6%

Otvoreno učilište

4%

Ne znam/Ostali

65%

Anketiranje je provedeno metodologijom CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness) od 2. do 16. listopada 2012. godine. Prema strukturi "povezanosti" uz studiranje i studentski život, 18% ispitanika pohađa četvrti razred srednje škole, 9% upravo pohađa studij u nekoj privatnoj ustanovi, 21% upravo pohađa studij u nekoj javnoj ustanovi, 18% ih je završilo studij prije najviše pet godina, 4% je starije od 20 godina i razmišlja o upisu na neki studij, 7% ispitanika je roditelj osobe koja upravo studira, 5% ispitanika je roditelj osobe koja razmišlja o upisu na studij i 11% ispitanika su roditelji osoba koje su završile studij prije najviše pet godina.

Objave iz medija:

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 17.12.2012.
 
Ključne riječi: VERN, Menadžment-održivog-razvoja-u-turizmu, Upravljanje-poslovnim-komunikacijama, ekonomija-poduzetništva, Poslovna-informatika, poduzetnički-menadžment, turizam, it-menadžment, Novinarstvo, diplomski-studiji, Računovodstvo-i-financije, Best-Buy-Award, Croatia-University-Best-Buy-Award, VERN-najcjenjeniji-visokoobrazovni-sustav, VERN-najbolji-omjer-cijene-i-kvalitete, prijediplomski-studiji, stručni-studij
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh