University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Gospodarenje otpadom

Dekan Vlatko Cvrtila i voditeljica studija PR-a Stana Odak Krasić izlagali na ekološkom simpoziju

Dekan VERN'a prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila i voditeljica preddiplomskog studija Odnosi s javnošću i studij medija Stana Odak Krasić sredinom ožujka su sudjelovali na Međunarodnom znanstveno-stručnom simpoziju „Uloga komunikacije u gospodarenju otpadom Zadar 2015“.

Na simpoziju je izlagalo više od trideset stručnjaka iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine,  Belgije, Mađarske, Grčke, Njemačke, Austrije, Malte i Nizozemske, a među njima i naše kolege koje su predstavile svoj rad pod nazivom „Sekuritizacija i suvremeni izazovi upravljanja otpadom“.

Ostali stručnjaci održali su izlaganja na temu informiranosti i svijesti javnosti o  gospodarenju otpadom, edukacije građana o toj temi te utjecaja i posredovanja aktivističkih udruga u reguliranju gospodarenja otpadom, pri čemu su istaknuli i pozitivne primjere iz prakse.

Cilj ovog simpozija bio je ukazati na važnost komunikacije, odnosno informiranja, edukacije i dijaloga u gospodarenju otpadom, istaknuti probleme vezane uz razinu informiranosti i svijesti javnosti o njihovoj ulozi u uspostavljanju cjelovitog sustava gospodarenja otpadom te omogućiti konstruktivnu razmjenu mišljenja.

Simpozij su organizirale Hrvatska udruga za gospodarenje otpadom (HUGO) i Međunarodna organizacija za kruti otpad (ISWA), u suradnji s tvrtkama Eko, Čistoća, Hauska & Partner, Geotehničkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Odjelom za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i Udrugom EKO Zadar.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: http://www.antenazadar.hr
 
Datum objave: 9.4.2015.
 
Ključne riječi: očuvanje-okoliša, odnosi-s-javnošću, Vlatko-Cvrtila, dekan-Vlatko-Cvrtila, Stana-Odak-Krasić, gospodarenje-otpadom, okoliš
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh