University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
1.dio

Dnevnik iz Bruxellesa - 1. dio

3. generacija VERN'ovih MBA studenata doputovala je u Bruxelles i započela sa zanimljivim predavanjima na UBI-u.

Gdje učiti o interkulturalnoj poslovnoj komunikaciji nego u Bruxellesu, samom srcu Europske Unije i pravom multikulturalnom središtu, a upravo to ovih dana čine studenti 3. generacije VERN'ova MBA programa.

U ponedjeljak 8. ožujka počela su nam predavanja na iznimno interesantnom kolegiju Intercultural Business Communication na United Business Institutes u Bruxellesu. Nastavu na kolegiju drži profesorica Anne Randerson koja iza sebe ima prebogato poslovno i životno iskustvo koje je stekla živeći u 5 različitih zemalja na nekoliko kontinenata. Prof. Anne Randerson rođena je u SAD-u, od kuda se nakon velikog potresa u San Franciscu, 1989., preselila u sasvim drugačiju okolinu kakva je u to vrijeme bila Belgija. Na svom predavanju profesorica Randerson govorila je o kulturološkim razlikama s kojima se susrela, kao i o mnoštvu drugih zanimljivosti iz svoje prakse kojima je već prvog dana uspjela potaknuti dosta živahnu diskusiju među polaznicima MBA programa.
Osim izvrsnih studijskih programa Bruxelles ima još toliko toga za ponuditi prije svega u području gastronomije i turizma. Dobra vijest je da pred sobom imamo još gotovo dva tjedna za pomno istraživanje svih osebujnosti Bruxellesa.

Isto tako neki su već odradili dobar dio turističkih priprema turom po Europi na putu do Bruxellesa. Naime, iako nam je letenje svima u krvi kada se radi o destinacijama udaljenijim od tisuću kilometara, nije se loše ponekad podsjetiti na ugođaj putovanja dobrim starim četverokotačnim limenim ljubimcem i iskoristiti sve mogućnosti koje pruža sloboda ceste. Na putu do Bruxellesa moguće je malo skrenuti pa posjetiti Stuttgart, Karlsruhe i nezaobilazno Luksemburg u kojem se zaista ima što za vidjeti.
A kako pritom znati jeste li na pravom putu za Bruxelles? Neće biti teško jer je put vidljiv čak i noću. Upravo je to jedna od zanimljivosti Belgije u kojoj su autoceste osvijetljene, tako da se čak i oni kojima je noćna vožnja noćna mora, mogu odvažiti na ovu avanturu!

Ima još toliko toga i s veseljem očekujemo nove dogodovštine...

POVRATAK NA DNEVNIK

 
Ključne riječi: VERN, mba, bruxelles
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

na vrh