University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Industrija 4.0

Internet stvari kao evolucija interneta ljudi

Znate li što je „industrija 4.0“ i „internet stvari“? Kako bi se predmeti i strojevi ponašali kada bi postali svjesni svoje okoline i kada bi mogli međusobno komunicirati?

Naš kolega Zdravko Patekar Bahun, član autorskog tima programa budućeg sveučilišnog studija Internet of Things, u zadnjem broju VERN'um Alumni Editiona piše kako je internet stvari koncept koji se odnosi na svakodnevne predmete, koji imaju sposobnost prikupljanja podataka, njihove inteligentne obrade te mogućnost komuniciranja i dijeljenja informacija.

Različite scenarije uporabe interneta stvari, naš je kolega ukratko analizirao iz perspektive praćenja proizvoda i logistike, razvoja pametne okoline, osobne povezanosti, razvoja pametnih uređaja, razvoja sustava plaćanja te razvoja zdravstva i poljoprivrede.

Što nam donosi daljnja evolucija interneta i zašto je ona iznimno važna velikim globalnim kompanijama poput Amazon Web Servicesa, Della, Microsofta, Googlea, itd., pročitajte u novom broju VERN'uma, klikom na fotografiju.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 3.2.2017.
 
Ključne riječi: VERNum-Alumni-Edition, internet-stvari
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh