University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
EU projekt

Koordinacija međunarodnog VERN'ovog tima za razvoj studija Poduzetništvo u umjetnosti i dizajnu

Koordinacijskim sastancima koji se na VERN'u održavaju u okviru EU projekta Osmišljavanje i razvoj prijediplomskog studija „Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu“, jučer su se pridružili i stručnjaci s partnerskih institucija iz Finske. Profesor Mikko Koria s Aalto University i Tanja Oraviita, koordinaorica s partnerske institucije Vaasa University of Applied Sciences započeli su petodnevni radni sastanak s članovima naših radnih timova, a u prvom planu im je izrada nove projektne dokumentacije.

S dosadašnjim tijekom projekta upoznala ih je Tea Gagro, voditeljica EU projekta, a  sastanku su prisustvovali i Branko Štefanović, predsjednik Upravnog vijeća, dekan Vlatko Cvrtila, prodekanica Višnja Grozdanić te ostali zainteresirani profesori s VERN'a.

Budući da je profesor Koria na ovom projektu angažiran kao stručnjak za kurikulum, s našim će stručnjacima diskutirati o kurikulumu budućeg studija, a zajedno će analizirati i dokument „Standard zanimanja“ te raditi na „Standardu kvalifikacija“.

Finske će kolege domaćim stručnjacima prenijeti i svoja zapažanja o provedbi projekta te ih upoznati s kurikulumima iz Finske koji su  srodni onom na budućem VERN'ovom studiju.

Projekt Osmišljavanje i razvoj prijediplomskog studija Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu financiran je kroz strukturne instrumente, sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 18 mjeseci, nositelj projekta je Veleučilište VERN', a provodi se u suradnji s partnerskim institucijama Vaasa University of Applied Sciences iz Finske i Udrugom bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb – UBU.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Petar Vučetić
 
Datum objave: 24.6.2014.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: umjetnost, poduzetnistvo, dizajn, Hrvatski-kvalifikacijski-okvir, IPA, primijenjena-umjetnost, Poduzetništvo-u-primijenjenoj-umjetnosti-i-dizajnu, Vaasa-University-of-Applied-Sciences, VERN-IPA, EU-projekt, Aalto-University, Udruga-bivših-učenika-Škole-primijenjene-umjetnosti-i-dizajna-Zagreb, IPA-projekt
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh