University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Akademski projekt na otoku Visu

Kreće realizacija projekta "Međunarodni sveučilišni centar VERN'-Vis"

Potpisivanjem ugovora o suradnji između Veleučilišta VERN' i Grada Visa, započela je realizacija projekta osnivanja Međunarodnog sveučilišnog centra VERN'-Vis.

Ugovor su ispred zgrade budućeg kampusa potpisali predsjednik Upravnog vijeća VERN'a, Branko Štefanović i gradonačelnik Grada Visa, Ivo Radica, uz nazočnost dožupana Splitsko-dalmatinske županije Viska Haladića, gradske dužnosnike Grada Visa i Komiže, te brojne građane. Osnivanje MSC VERN'-Vis dio je VERN'ovog projekta "Otočka inicijativa", koji je usmjeren revitalizaciji hrvatskih otoka i dobra je smjernica kako se otoci mogu oživjeti i akademskim, a ne samo turističkim sadržajima.

Uz svojih devet studijskih programa iz pet područja: ekonomija, financije, mediji, turizam, ICT, a uskoro i primijenjene umjetnosti, VERN' će dio svojih akademskih aktivnosti proširiti i na otok Vis. U suradnji s domaćim i inozemnim akademskim i poslovnim partnerima, u prvoj fazi će se ponuditi:

  • trogodišnji prijediplomski studij Ekonomije poduzetništva i Turizma;
  • programi cjeloživotnog obrazovanja;
  • međunarodni razmjenski semestar, namijenjen studentima i profesorima u međunarodnoj razmjeni

Centar je zamišljen kao mjesto gdje će se susretati studenti i akademski stručnjaci iz cijelog svijeta, a zahvaljujući svojoj izoliranosti, prirodnim ljepotama i bogatoj kulturno povijesnoj baštini, okruženje na otoku Visu jedinstveno je za nesmetani akademski rad i razvoj ostalih izvannastavnih aktivnosti.

Zgrada u kojoj će se izvoditi nastava i ostale akademske aktivnosti izgrađena je 1901. godine, a zanimljivo je da je u vrijeme austrougarske vladavine u njoj bila smještena osnovna škola.

Video snimku s predstavljanja projekta u Hrvatskom domu u Gradu Visu, možete pogledati na ISSA-Vis-Kut blogu.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: VERN'
 
Datum objave: 15.9.2011.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: Branko-Štefanović, vis, međunarodni-sveučilišni-centar, Ivo-Radica, MSC-VERN, otok-Vis, otočka-inicijativa, VERNova-otočka-inicijativa, međunarodni-kampus
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh