University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Fulbright projekt

Na najvećoj američkoj konferenciji za političku komunikaciju gostovao VERN'ov prof. Ivan Tanta

Građani se moraju aktivnije uključivati u društveno važne projekte i poticati njihovu provedbu, jer su oni važni za daljnji razvoj demokracije. Mediji moraju preuzeti još aktivniju ulogu u promociji takvih inicijativa, te umjesto tzv. K.I.S.S. (keep it short and simple) izvještavanja, postati još informativniji.

Istaknuo je to VERN'ov prof.dr.sc. Ivan Tanta, voditelj studija Upravljanje poslovnim komunikacijama, na međunarodnom okruglom stolu o civilnoj i političkoj edukaciji u Hrvatskoj, koji je održan u sklopu najveće američke konferencije stručnjaka za političku komunikaciju u Chicagu.

Hrvatskim građanima se mora ponuditi bolja edukacija na području razvoja civilnog društva, političke kulture i participacije, te međusobne komunikacije s institucijama vlasti u RH. Kako bi razumjeli političke procese neophodno je povećati razinu informiranosti građana, dok vlast mora postati transparentnija i spremna na dvosmjernu komunikaciju. Suradnja tih tijela se mora stalno poticati, poručili su panelisti.

Panel je održan u sklopu projekta Fulbrightove zaklade za podršku razvoju političke edukacije i civilnog društva u Republici Hrvatskoj, a na njemu su uz prof. Tantu sudjelovali dr.sc. Jelena Grčić Polić, generalna konzulica RH u Chicagu, dr.sc. Pero Maldini sa Sveučilišta u Dubrovniku, Richard P. Farkas, profesor politologije s američkog Sveučilišta DePaul, te brojni stručnjaci s područja politike i društvenog razvoja.

Odjel za komunikacije

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 18.4.2012.
 
Ključne riječi: VERN, Ivan-Tanta, VERN-Ivan-Tanta, Ivan-Tanta-Fulbright-projekt, civilno-društvo, projekt-izgradnje-civilnog-društva, politička-edukacija, informiranost-građana, edukacija-građana, politička-participacija, američka-konferencija-stručnjaka-za-političku-komunikaciju
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh