University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Međunarodni kongres

Naš profesor Željko Trezner član znanstvenog odbora i sudionik svjetskog turističkog kongresa

Željko Trezner, zamjenik predstojnice VERN'ove Katedre za turizam i direktor Udruge hrvatskih putničkih agencija, sudjelovao je kao član znanstvenog odbora i moderator Drugog svjetskg kongresa predsjednika udruga putničkih agencija u Zagrebu.

Predstavnici vodećih svjetskih turističkih udruženja iz 34 zemlje raspravljali su o izazovima turističke industrije i položaju turističkih agencija, a jedan od glavnih govornika bio je glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO), Taleb Rifai. Kongres se bavio temama globalnih promjena u turizmu i njihovom utjecaju na ulogu i položaj turističkih agencija u budućnosti, poput distribucije u turizmu, budućnosti međunarodnog zračnog prijevoza te društveno odgovornog poslovanja. Osam udruga potpisalo je i globalni etički kodeks za turizam UNWTO-a.

Organizatori kongresa, Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ), istaknuli su kako je održavanje Svjetskog kongresa od iznimnog značaja za Hrvatsku i njezinu promociju u svijetu.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 14.11.2014.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: turizam, Željko-Trezner, putničke-agencije
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh