University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Znanstveno-istraživački rad

Naša profesorica Romana Lekić izlagala na konferencijama o turizmu i liderstvu

Dr. sc. Romana Lekić, predstojnica VERN'ove Katedre za turizam u ožujku je gostovala na dvjema konferencijama, na kojima je održala izlaganja o enogastroturizmu i destinacijskom menadžmentu.

Na 2. „G.E.T.“ konferenciji koja je održana krajem ožujka u Ludbregu, naša je profesorica održala izlaganje o kreativnoj komunikaciji u turizmu, s posebnim osvrtom na turizam kao interkulturalnu komunikaciju i segmentaciju tržišta, spolne razlike i predrasude.

Naša je profesorica govorila o turizmu novog doba koji traži redefiniranje pojma „putovanja“, jer se danas više ne putuje, kao nekada, radi odmora, nego u potrazi za novim stimulacijama. Također je dodala da su autentične i zanimljive priče učinkovit komunikacijski alat kojim se nešto iz nematerijalne dimenzije pokušava prenijeti u materijalnu dimenziju, te tako stvoriti turističku destinaciju.

Ranije, sredinom mjeseca, profesorica Lekić je izlagala i na znanstveno stručnoj konferenciji iz područja liderstva „PAR International Leadership Conference“ u Opatiji, na kojoj je predstavila znanstveni rad pod nazivom Revitalization paradigm and emotional intelligence in destination management“, kojeg je izradila zajedno s kolegama profesorima s VERN'a, mr. sc. Ružicom Rašperić i mr. sc. Draganom Kopeckim.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 23.4.2015.
 
Ključne riječi: turizam, Destinacijski-Menadžment, Dragan-Kopecki, gastronomija, Romana-Lekić, Ružica-Rašperić
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh