University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Kulturni turizam

Naša profesorica Romana Lekić održala predavanje o potencijalima kulturnog turizma u Lici

Dr. sc. Romana Lekić, predstojnica VERN'ove Katedre za turizam sudjelovala je na 9. sjednici Strukovne grupe kulturnog turizma Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac, koja je 25. studenoga održana u ličkom mjestu Perušić.

Tom prigodom naša je profesorica održala izlaganje o inovativnosti i kreativnosti u razvoju turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa, s posebnim naglaskom na potencijale Ličko-senjske županije.

„Bez inovativnosti nema turističkog proizvoda. Ranije je ta priča bila puno lakša u masovnom turizmu. Međutim, kako je došlo do velikih promjena u turističkim kretanjima, zbog tehnologije, klime, starenja stanovništva, došlo je i do posebnih oblika turizma. Bez kreativnosti sada zapravo ne možete opstati u turizmu, jer vas tržište neće prepoznati“, istaknula je naša profesorica.

Svoje iskustva u stvaranju turističkih proizvoda na sjednici su podijelili i lokalni turistički djelatnici, poduzetnici i predstavnici institucija, poput Katarine Milković, ravnateljice Javne ustanove Pećinski park „Grabovača“,  Gorana Šupera, direktora Pustolovno-izletničkog centra Rizvan City, Draženke Draženović Kostelac, voditeljice HBOR-ova područnog ureda za Liku, itd.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 27.11.2014.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: turizam, Romana-Lekić, turistički-proizvod, Ličko-senjska-županija
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh