University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti








EU projekt

Održan završni okrugli stol o razvoju studija poduzetništva u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu

Na VERN'u je održan završni okrugli stol u okviru EU projekta Osmišljavanje i razvoj prijediplomskog studija "Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu", na kojem su se okupili svi članovi radnih skupina koje su sudjelovale u projektu, te stručnjaci s područja umjetnosti, dizajna i poduzetništva.

Cilj je bio okupiti onaj dio stručne javnosti koji je dosad bio ponajviše involviran u realizaciju projekta te im predstaviti tri ključna dokumenta koja su se izrađivala posljednjih 15 mjeseci – Standard zanimanja, Standard kvalifikacija i Kurikulum – a koja predstavljaju temeljne dokumente za pokretanje novog studijskog programa.

Sudionike je uvodnim riječima pozdravila Tea Gagro, voditeljica EU projekta na VERN'u, a dobrodošlicu im je poželio Branko Štefanović, predsjednik Upravnog vijeća VERN'a. Diskusiji su prisustvovali i prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, dekan VERN'a, zatim naše profesorice i članice radnih skupina mr. sc. Gordana Ćorić i mr. sc. Iva Senegović,  stručnjaci na projektu i predstavnici partnera Iskra Devčić Torbica (koordinatorica za osmišljavanje i razvoj kvalifikacija), Maja Jukić (stručnjakinja za metodologiju osmišljavanja i razvoja kvalifikacija) i Bernarda Cesar (UBU), te svi članovi radnih skupina.

Glavne dokumente Standard zanimanja, Standard kvalifikacija i Kurikulum predstavile su koordinatorice radnih skupina Tamara Hudolin, Danijela Domljan i Mirjana Rinkovec. One su okupljene stručnjake detaljnije upoznale s procesom koji je prethodio donošenju ovih dokumenata, te su iznijele završne zaključke o dosadašnjem tijeku projekta. Stručnjaci su iznijeli stav kako ovi dokumenti pokazuju da je potreba za ovim studijskim usmjerenjem na tržištu opravdana, te su u diskusiji iznijeli svoja mišljenja o sadržaju, provedbi i opravdanosti novog studijskog programa.

Projekt Osmišljavanje i razvoj prijediplomskog studija "Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu" financiran je kroz program "Daljnji razvoj Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira (HKO)" u okviru komponente IV pretpristupnog fonda IPA, s 94,68 posto sredstava. Nositelj projekta je Veleučilište VERN', a provodi ga u suradnji o s partnerskim institucijama, Vaasa University of Applied Sciences iz Finske i Udrugom bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb – UBU.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Petar Vučetić
 
Datum objave: 5.2.2015.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: dizajn, primijenjena-umjetnost, Poduzetništvo-u-primijenjenoj-umjetnosti-i-dizajnu, Vaasa-University-of-Applied-Sciences, EU-projekt, Aalto-University, Udruga-bivših-učenika-Škole-primijenjene-umjetnosti-i-dizajna-Zagreb
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh