University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Posjet finskog ambasadora

Zagreb, Visoko učilište Vern', Tomićeva 5a, 28.01.2005.

Posjet finskog ambasadora g. Ilpa Manninena.

Kao što je već dobro poznato svima, u okviru međunarodnog projekta CHENTRE, Visoko učilište VERN' razvija intenzivnu suradnju sa Sveučilištem VAASA iz Finske. Neki oblici te suradnje prerasli su okvire samog projekta i počela se zbivati zanimljiva poslovna "kemija" između ta dva visoka učilišta, jednog na samom sjeveru, drugog na samom jugu Europe.

Jedan od rezultata te "kemije" jest i zajednička aplikacija na TEMPUS program Europske unije s novim projektom "ENGINES FOR REGIONS" kojim će se potaknuti razvoj hrvatskih regija, posebice jadranskih otoka, putem zajedničkog kreiranja obrazovnih programa, između ostalih i specijalističkog magistarskog studija, fokusiranih na održivu eksploataciju specifičnih resursa i potencijala regije.

Prošli tjedan u posjet Visoikom učilištu VERN', na vlastitu inicijativu, došao je finski ambasador g. Ilpo Manninen u pratnji službenice u projektnom uredu ambasade Laure Hämäläinen. Osim što je razgledao prostorije našeg visokog učilišta i sa zanimanjem odslušao priču o nastanku VERN'a i uspješnom petnaestogodišnjem razvoju, njegovu ekselenciju g. Ilpo Manninena posebno je zanimalo mišljenje uprave VERN'a o situaciji u visoko-obrazovnom sustavu RH, te mjesto Visokog učilišta VERN' u okviru tog sustava.
U tom smislu, ograničivši se na studije srodne našima, istaknuta su glavna i oprečna obilježja sustava i VERN'a: tromost, zastarjelost programa i metoda te izrazita i notorna neučinkovitost studiranja na državnim visokim učilištima s jedne strane , nasuprot fleksibilnosti, suvremenosti programa i metoda te visoke učinkovitosti studiranja na Visokom učilištu VERN' s druge strane.

U ugodnom razgovoru koji je završio zajedničkim ručkom, zabilježene su mnoge podudarnosti u pristupu problematici visokog obrazovanja.

 
Datum objave: 1.2.2005.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

na vrh