University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
In memoriam

Posljednji pozdrav uvaženom i cijenjenom kolegi prof. dr. sc. Draženu Kalogjeri

Dragi studenti, predavači i suradnici,

s iskrenim žaljenjem javljamo da nas je zauvijek napustio naš uvaženi i cijenjeni kolega, član i zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Veleučilišta VERN' od njegova utemeljenja, prof. dr. sc. Dražen Kalogjera.

Kao ugledni hrvatski ekonomist, profesor Kalogjera snažno je podržavao Veleučilište VERN' u široj stručnoj javnosti prepoznavši njegovu važnost i značaj za razvoj stručnog poslovnog visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj i doprinos gospodarskom razvoju.

Akademska zajednica Veleučilišta VERN', studenti i alumniji, zauvijek će mu biti zahvalni na znanstvenom i stručnom doprinosu koji je ugradio u razvoj ove institucije, u kojoj je od 2000. godine bio aktivan kao zamjenik predsjednika i član Upravnog vijeća VERN'a.

Profesor Kalogjera bio je dugogodišnji istraživač na Ekonomskom institutu, direktor Centra za ekonomska istraživanja, predavač na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i član Hrvatskog društva ekonomista.

U prvoj hrvatskoj Vladi, 1990., imenovan je ministrom za koordinaciju gospodarskog razvitka i preobražaj vlasništva, a ste je pozicije časno odstupio ne složivši se s nametnutim modelom privatizacije.

U svojoj bogatoj znanstvenoj karijeri objavio je velik broj znanstvenih i stručnih radova te je sudjelovao na brojnim seminarima i konferencijama kao član državne komisije za gospodarske reforme.

Komemoracija za prof. dr. sc. Dražena Kalogjeru
održat će se u srijedu 1. lipnja u 15:30 sati u dvorani 200 na II. katu.

Posljednji ispraćaj našeg cijenjenog kolege održat će se u četvrtak 2. lipnja u 15:00 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 30.5.2016.
 
Ključne riječi: Dražen-Kalogjera
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

na vrh