University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Gostujuće predavanje

PR stručnjak Krešimir Macan za studente VERN'a održao predavanje o agencijskom poslovanju

U okviru predmeta „Agencije odnosa s javnošću“ koji se izvodi na preddiplomskom studiju Odnosa s javnošću i studija medija, na VERN'u je u petak gostovao Krešimir Macan, jedan od najpoznatijih hrvatskih stručnjaka za odnose s javnošću, direktor i vlasnik agencije Manjgura.

Pred prepunom dvoranom poznati je komunikator i jedan od tzv. hrvatskih spin doktora studente upoznao s tajnama agencijskog poslovanja u Hrvatskoj u posljednjih deset godina, ali im je i demistificirao u javnosti često negativno kontekstualiziran pojam spina.

Studentima je također na primjeru web vizuala Manjgure, nekad i danas, zorno prikazao kako se komunikacija u posljednjih desetak godina mijenjala te prilagođavala novim tehnologijama i komunikacijskim kanalima. Pored toga, studente je upoznao i s načinima izrade financijskih ponuda agencija te naplate usluga od klijenata. Veliki interes izazvao je dio predavanja koji se odnosio na tehnike spina i korištenja spina u komunikaciji za klijente, a gost je odgovarao i na brojna pitanja studenata vezanih za spiniranje te im je objasnio da to nikada nije laganje već skretanje pozornosti publike na ono što je pozitivno za klijenta.

Dojmovi studenata na ovo predavanje bili su iznimno pozitivni, budući da im je predavač na jednostavan i iskren način približio agencijsko poslovanje u Hrvatskoj i regiji.

O gostu predavaču:
Krešimir Macan dugo se bavi odnosima s javnošću, a osim agencijskog PR-a, tijekom svoje dosadašnje karijere bio je i PR savjetnik premijera Račana, glasnogovornik HRT-a, a početkom 90-tih radio je i u Ministarstvu informiranja. Agencija Manjgura ovaj će mjesec proslaviti 20. godina djelovanja što ju čini jednom od najstarijih i najdugovječnijih PR agencija u Hrvatskoj, koja je ponajviše orijentirana na političko komuniciranje, krizno komuniciranje, on-line komunikaciju te pružanje lobističkih usluga stranim investitorima u Hrvatskoj. 

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Petar Vučetić
 
Datum objave: 8.11.2017.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: gostujuće-predavanje, Odnosi-s-javnošću-i-studij-medija, Krešimir-Macan
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh