University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Međunarodna suradnja

Predstavnici VERN'ovog tima na EU projektu u radnom posjetu finskom Sveučilištu Aalto

Predstavnici VERN'ovog tima na EU projektu „Osmišljavanje i razvoj preddiplomskog studija – Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu“, koji je financiran kroz strukturne instrumente, sredstvima Europskog socijalnog fonda, prošlog su tjedna boravili u Finskoj na Aalto University School of Applied Arts&Design.

Našoj delegaciji koju su činili Branko Štefanović, predsjednik Upravnog vijeća VERN'a, Tea Gagro, voditeljica projekta te Gordana Ćorić i Iva Senegović, članice radnih skupina, pridružile su se i Danijela Domljan i Mirjana Rinkovec, koordinatorice radnih skupina te eksperti na projektu Iskra Devčić i Maja Jukić.

Cilj ovog službenog posjeta bio je detaljnije se upoznati s organizacijom finskog sveučilišta koje je poznato po svom multidisciplinarnom načinu izvođenja studijskih programa, načinom izrade kurikuluma studijskih programa, analizirati dosadašnje i dogovoriti daljnje korake na projektu osmišljavanja i razvoja novog VERN'ovog studija, te prikupiti primjere dobre prakse i njihove aplikabilne segmente za primjenu na projektu i općenito u VERN'ovom akademskom sustavu.

Hrvatsku delegaciju na finskom je sveučilištu ugostila koordinatorica Tanja Oraviita s partnerske institucije, koja im je predstavila Sveučilište Aalto, a finski su im partneri priredili sveobuhvatni program upoznavanja s ovom renomiranom visokoškolskom institucijom i finskim obrazovnim modelom. Tako su se predstavnici VERN'a upoznali s ustrojem škola koje su u sastavu Sveučilištu Aalto, vidjeli kako se planiraju kurikulumi studijskih programa, na koji se način oni provode u nastavi sa studentima, te vidjeli projekte studenata i Aalto tvornice i njihov Startup centar. Također su se konzultirali i s profesorima i predavačima iz područja dizajna i poslovanja, na kojima će se temeljiti budući VERN'ov preddiplomski studij.

Projekt "Osmišljavanje i razvoj preddiplomskog studija – Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu" financiran je kroz strukturne instrumente, sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 18 mjeseci, a provodi se u suradnji s partnerskim institucijama: Vaasa University of Applied Sciences iz Finske i Udrugom bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb – UBU.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 16.5.2014.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: Poduzetništvo-u-primijenjenoj-umjetnosti-i-dizajnu, Vaasa-University-of-Applied-Sciences, EU-projekt, Aalto-University, Udruga-bivših-učenika-Škole-primijenjene-umjetnosti-i-dizajna-Zagreb, VERN-Aalto, Aalto-University-School-of-Applied-Arts-and-Design
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh