University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Pregovori i lobiranje u EU

Prof. Tony Bass na VERN'u održao predavanje na EU Executive programu

Na drugom modulu EU Executive programa na VERN'u, Pregovori i lobiranje u Europskoj uniji, predavanja je održao prof. Tony Bass, nacionalni stručnjak u Europskom institutu za javnu upravu (EIPA) u Maastrichtu, te gostujući predavač na College of Europe u Bruggeu.

Polaznike programa prof. Bass je upoznao s teoretskim osnovama lobiranja i odnosa s javnošću u Europskoj uniji. Naglasio je da je bit lobiranja izgradnja čvrstih i korisnih veza, te da lobist svoj kredibilitet gradi kroz networking i prenošenje vjerodostojnih informacija.

Na brojnim primjerima iz prakse i kroz rad na studijama slučajeva, polaznici su naučili na koji način funkcioniraju institucije EU, kako u njima teče proces donošenja odluka i na koji način komuniciraju sa svojim javnostima. Prilikom zastupanja određenih interesa i pitanja za neku drugu stranu, lobisti i osobe za odnose s javnošću moraju znati na koju se točno adresu obratiti, te koja je procedura odlučivanja u pojedinim sektorima i institucijama – kome se predlažu ideje, kako osigurati da ona dođe do zastupnika u Europskom parlamentu, te koliko je vremena potrebno za njeno usvajanje.

Na temelju osobnog iskustva stečenog u europskim institucijama, prof. Bass je polaznicima izložio korisne naputke za lobiranje u Europskom parlamentu, Europskoj komisiji te Vijeću ministara EU.

Treći modul iz EU Executive programa, Tvrtka u EU kontekstu: Upravljanje i financiranje inovativnih projekata iz sredstava EU; Od ideje do projekta, održat će se u dva slijeda – od 3. do 5. studenog, te od 10. do 12. studenog. Prijave za sudjelovanje su još otvorene.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Vanja Koljan
 
Datum objave: 23.10.2011.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, EU-executive-program, tony-bass, eu-executive-modul, Lobiranje, VE, EU-Executive, Tony-Bass-održao-predavanje-na-vernu, Pregovori-i-lobiranje-u-EU, odnosi-s-javnošću
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh