University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Turizam

Profesorica Romana Lekić održala predavanja o mitološkoj i znanstvenoj baštini Hrvatske

Predstojnica VERN'ove Katedre turizma, dr. sc. Romana Lekić je u veljači održala dva gostujuća predavanja o bogatstvu i raznolikosti povijesne baštine Hrvatske, koja predstavlja značajan potencijal za kontekstualiziranje i u mnogo širem spektru od onog najčešćeg, turističkog.

U okviru manifestacije Noć muzeja, u međimurskom je Centru Rudolfa Steinera organiziran Dan otvorenih vrata, na kojem je naša profesorica održala predavanje pod nazivom „Rudolf Steiner – vizionar i čovjek iznad vremena i prostora“. Naime, upravo je Stainer bio jedan od utemeljitelja antropozofije, a naša je profesorica sudionike podsjetila na njegov značaj i djelovanje u području ljudske spoznaje. Čak štoviše, pokazala je kako se učenje Rudolfa Steinera može potvrditi i mislima Alberta Einsteina ili čak najnovijom teorijom struna u astrofizici.

Na drugom gostovanju, u Varaždinu, u okviru manifestacije Srijeda u Muzeju u Palači Herzer, profesorica Lekić je održala izlaganje na temu arhetipa Velike Majke, odnosno Divlje žene, Drevne Majke ili Majke Mokoš kako se naziva u slavenskoj mitologiji, koja je utkana podsvijest svakoga čovjeka.

Posjetiteljima predavanja naša je profesorica pojasnila koje su to iskonske spone između Velike Majke i ljudskoga roda, na koji su se način kroz povijest rastočile te na koje se načine danas očituju. Detaljniji izvještaj s predavanja u Varaždinu možete pročitati OVDJE.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: http://varazdinski.rtl.hr
 
Datum objave: 21.2.2016.
 
Ključne riječi: turizam, Romana-Lekić, kulturna-baština, doživljajni-turizam, Rudolf-Steiner, Velika-Majka, Divlja-žena, Drevna-Majka, Majka-Mokoš, mitologija
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh