University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Istraživanje poduzetništva

Profesorice VERN'a u Sofiji predstavile znanstveni rad o rodnim razlikama u poduzetništvu

VERN'ove profesorice Gordana Ćorić i Irena Miljković Krečar nedavno su gostovale na međunarodnoj konferenciji o poduzetništvu, inovaciji i regionalnom razvoju – ICEIRD – koja se održala na Sveučilištu u Sofiji.

Konferencija je okupila brojne međunarodne stručnjake s područja poduzetništva, obrazovanja, ekonomije, inovacija i konkurentnosti, a naše su profesorice predstavile svoj znanstveni rad pod nazivom "Gender Differences in Entrepreneurial Self-efficacy" (Rodne razlike u poduzetničkoj učinkovitosti ). Rad se temelji na rezultatima istraživanja, koje je provedeno nad 199 ispitanika oba spola, kako bi se utvrdilo postoje li razlike u pogledu poduzetničke učinkovitosti, odnosno realizacije odluke o ulasku u poduzetništvo između muškaraca i žena koji pohađaju programe obrazovanja za poduzetništvo. Također, željelo se istražiti kakav je utjecaj njihovog akademskog uspjeha, postojanja poduzetničkih namjera i obiteljskog poduzetničkog iskustva i uzora. Rezultati istraživanja ukazuju da unatoč pohađanja istog obrazovnog programa, te sličnog obiteljskog poduzetničkog iskustva, žene rjeđe ulaze u poduzetništvo, iako imaju bolji akademski uspjeh u predmetima s poduzetničkim predznakom.

Ovo je prvo ovakvo istraživanje objavljeno u Hrvatskoj, a prema iskazanom interesu sudionika, predstavlja novost i u regiji. Brojna pitanja na koja su naše profesorice odgovarale nakon prezentacije, dodatno su ukazala na vrijednost rada, te ih ohrabrila za provođenje nastavka istraživanja na još većem uzorku, uspoređujući rezultate na početku i na kraju studiranja, te koristeći dobivene rezultate kao podlogu za policy preporuke u razvoju poduzetništva i ženskog poduzetništva.

Čestitamo našim profesoricama!

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 12.6.2012.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, Gordana-Ćorić, irena-miljković-krečar, vernove-profesorice-predstavile-znanstveni-rad, Sveučilište-u-Sofiji, rodne-razlike-u-poduzetništvu
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh