University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
VERN' Izdavaštvo

Psihologija u poslovnom okruženju – novi naslov u VERN'ovoj Biblioteci Business Class

Početkom ove akademske godine, u VERN'ovoj Biblioteci Business Class, svjetlo dana ugledao je novi udžbenik "Psihologija u poslovnom okruženju". Autorice ovoga udžbenika, namijenjenoga prije svega polaznicima VERN'ova kolegija Osnove poslovne psihologije i komuniciranja, ali i široj stručnoj javnosti, VERN'ove su profesorice psihologije dr. sc. Irena Miljković Krečar i Maja Kolega, univ. spec. act. soc. Recenzije udžbenika potpisuju ugledni profesori psihologije s filozofskih fakulteta u Zagrebu i Beogradu – prof. dr. sc. Denis Bratko i prof. dr. sc. Nebojša Petrović.

Sadržaj i namjenu udžbenika najbolje ilustrira kratki izvod iz recenzije prof. dr. sc. Denisa Bratka:

"Knjiga obuhvaća vrlo širok raspon tema, od temeljnih koje su prisutne u tekstovima iz opće psihologije, do onih koje su vrlo primjenjive u svakodnevnom radu poslovnih ljudi i poduzetnika, poput tema iz područja prezentacije i samoprezentacije, neverbalne komunikacije, stresa na poslu i sličnog. Posebno treba pohvaliti stil pisanja autorica, kao i njihovo nastojanje da tekst učine zanimljivim i privlačnim za čitanje.

Tekst je prepun duhovitih, interesantnih i poučnih pričica, zanimljivosti, mudrosti i duhovitosti koje svoje porijeklo vuku iz najrazličitijih izvora – od vrhunskih autoriteta u poslovnom svijetu, religiji i filozofiji, do široko poznatih i omiljenih likova televizijskih serija i stripova, poput Ala Bundyja i likova iz Alana Forda. Poznata parola iz potonjeg stripa kaže – Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti – a autorice su se izgleda toga i držale."

Cilj VERN'ova izdavačkog programa je stvaranje vlastite udžbeničke baze koja će studentima sustavno prezentirati moderna znanja neophodna za uspješno poslovanje i studiranje, te im omogućiti lakše svladavanje nastavnog gradiva.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 15.1.2014.
 
Ključne riječi: izdavaštvo, irena-miljković-krečar, psihologija, Maja-Kolega, VERN-Izdavaštvo, Biblioteka-Business-Class, Psihologija-u-poslovnom-okruženju
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh