University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje

Slavni filmaš Peter Webber na VERN'u održao MasterClass uživo za studente „Filma“

Slavni britanski filmaš Peter Webber, redatelj filmova „Djevojka s bisernom naušnicom“, „Hannibal: Početak“ i „Car“ prošlog je tjedna gostovao na VERN'u gdje je za naše studente Filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja održao MasterClass uživo na temu „Filmmaking“.

Studenti su s velikim zanimanjem upijali savjete iskusnog filmskog stručnjaka koji je u svojoj bogatoj profesionalnoj karijeri surađivao s glumcima s A liste kao što su Scarlett Johansson, Tommy Lee Jones i mnogi drugi.

Tijekom izlaganja studentima je objasnio da u filmskoj industriji moraju biti spremni na kompromise, posebno ako projekte financiraju iz vanjskih izvora. Ipak, dodao je „važno je znati što smijete žrtvovati, a što ne. Morate ostati dosljedni svojoj viziji, jer ćete jedino tako steći povjerenje ostatka ekipe“.

Studentima je također otkrio s kojim se sve izazovima susreće pri snimanju visokobudžetnih filmova, koje su dobre, ali i loše strane filmske industrije, kako je raditi s velikih holivudskim zvijezdama te im je podijelio i nekoliko korisnih savjeta koje mogu primijeniti u svom profesionalnom razvoju.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 5.7.2018.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: Filmsko-televizijsko-i-multimedijsko-oblikovanje, Peter-Webber, Filmmaking
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh