University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Terenska nastava

Strani Erasmus studenti s VERN'a na terenskoj nastavi u Coca-Coli Hrvatska

Strani Erasmus studenti koji na međunarodnoj razmjeni na VERN'u studiraju na preddiplomskom stručnom studiju Novinarstva, u okviru praktične nastave na predmetu Odnosi s javnošću posjetili su Odjel za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska.

Studente iz Litve, Njemačke i Austrije primio je Igor Ćutuk, rukovoditelj odnosa s javnošću: "Studente smo tijekom posjeta Coca-Coli HBC Hrvatska upoznali s radom Odjela za komunikacije i odnose s javnošću te njegovim temeljnim zadaćama – upravljanjem unutrašnjim i vanjskim komunikacijama, lobističkim aktivnostima i odnosima s tvrtkinim važnim interesnim skupinama. Zanimao ih je i način rada sustava nadzora nad kvalitetom proizvoda te društveno odgovorno poslovanje. Coca-Cola je u Republici Hrvatskoj, naime, među predvodnicima takve prakse, a za svoje društveno odgovorne projekte dobila je brojne međunarodne nagrade i priznanja".

Njemačka studentica ekonomije Nadja Sperman je istaknula kako su u Coca-Coli dočekani zaista prijateljski te naglasila: "Najzanimljivije mi je bilo vidjeti na koji način provode društvenu odgovornost u praktičnom životu, jer obično svaka tvrtka komunicira da je društveno odgovorna, ali to često nije istina".

"Bio sam impresioniran projektima društvene odgovornosti koje nam je predstavio gospodin Ćutuk. Projekt Jezični priručnik Coca-Cole HBC Hrvatska velika je pomoć zaposlenicima u korištenju poslovnog hrvatskog jezika baziranoga na pojmovima na engleskom jeziku. Zaposlenike se potiče i da na posao dolaze biciklima koje im tvrtka ustupa, a projekt 'Lijepa naša Sava' već je prerastao okvire same tvrtke. Mislim da je sjajno što tvrtka potiče lokalne aktivnosti i ulaže sredstva na projekte održivosti, jer smatram da ovako velike tvrtke imaju i odgovornost brige o okolišu, blagostanju zajednice, te promicanju zdravlja i baštine", dodao je Reinhard Vytlacil, student na magisteriju izvršnog menadžmenta u Beču.

Impresionirana je bila i studentica turizma Marta Vaitiekunaite iz Litve. "Posjet Coca-Coli bilo je lijepo i neobično iskustvo. Tvrtka ima jako dobar i pozitivan stav. Najviše me se dojmio impresivni projekt 'Lijepa naša Sava', koji je veliki doprinos spašavanju ove rijeke, ali i hrvatske tradicije i prirode".

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 17.1.2014.
 
Ključne riječi: terenska-nastava, erasmus, studiranje-na-vernu, Coca-Cola-HBC-Hrvatska, Erasmus-razmjena-na-vernu, Erasmus-studenti-na-vernu
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh