University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Studentski projekti

Studenti Novinarstva predstavili svoj projekt na Europskoj konferenciji političkih konzultanata

VERN'ovi student III. godine Novinarstva, takozvani TIM 23, sudjelovali su na 17. EAPC konferenciji europskih političkih konzultanata (European Association of Political Consultants) u Dubrovniku, gdje su prezentirali svoje političke programe koje su kreirali u sklopu PR kolegija kod profesorice Ive Biondić.

Podsjetimo, studenti su prošlog semestra na kolegiju Odnosi s javnošću imali zadatak kreirati političke stranke, te osmisliti PR strategiju. Nakon dva mjeseca stvaranja niknulo je šest potpuno novih političkih stranaka i isto toliko političkih programa smišljenih od strane naših mladih kreativaca. Tako su stvorene Stranka istine i naroda-SIN, Stranka promjene, Stranka mladih osmijeha-SMO, Stranka hrvatskih super heroja-HSH, SJENA te stranka Promjene i napretka-SpiN.

Kreativnost naših studenata prepoznao je i organizator manifestacije, poznati komunikacijski stručnjak Marko Rakar, koji ih je i pozvao da sudjeluju na konferenciji. Iako je navedena kreativna kampanja naših studenata ranije odjeknula i u hrvatskim medijima, Rakaru je bila posebno zanimljiva, pa su VERN'ovi studenti postali jedini studenti u 17 godina EAPC-ovih konferencija koji su nastupili rame uz rame s europskom elitom političkog marketinga.

U komunikacijskom miksu naših studenata nastale su ideje poput europskih zatvora s pet zvjezdica za političare, primjene hrvatskog jezika u EU parlamentu kao službenog jezika komunikacije svakog 28. u mjesecu, uvođenje obaveznog školskog predmeta Herojstvo, osnivanje domova za stare i nemoćne na hrvatskim otocima, rješavanje nezaposlenosti kroz tradicionalne vrijednosti, a našlo se tu i rakije i kulena, ali i puno smijeha i ironije kojom su naši studenti smjelo baratali. Njihov politički sarkazam bio je vrlo dobro odmjeren te je na konferenciju unio dašak pozitivne i nasmijane energije, ali potaknuo i niz pozitivnih komentara.

Osim toga, studenti su predstavili i svoj novinski prilog "Politička kuhinja" koji je podijeljen svim sudionicima konferencije, među kojima su bili i predsjednik RH dr. sc. Ivo Josipović te ugledni međunarodni politički konzultanti poput Siggea Nielsena, Richarda Murphya, Mitchella Baraka, Dana Wellingsa, itd.

Tim 23 na EAPC-u su predstavljali naši studenti Sitana Omer, Jelena Jakšić, Gala Svilan, Ivan Marković, Ana Mlinarić i Iva Međugorac kao prezentori, dok su glumci bili Ivan Ljubićić i Andrea Vrabec. Ulogu prevoditeljice je preuzela Andrea Brkić, voditeljica projekta je bila Nikolina Buljan, a tehničku podršku je pružala Zrinka Kasapić.

Što drugo reći nego: čestitamo kolege novinari!

(Autorica: Zrinka Kasapić)

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 18.5.2012.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, Novinarstvo, političke-kampanje, Iva-Biondić, studenti-novinarstva-političke-stranke, politički-marketing, političke-stranke, EAPC, European-Association-of-Political-Consultants, konferencija-europskih-političkih-konzultanata, studenti-Novinarstva-na-konferenciji-europskih-političkih-konzultanata, Marko-Rakar
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh