University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Terenska nastava

Studenti VERN'a u Hrvatskoj narodnoj banci doznali kako se provodi monetarna politika

Studenti VERN'ovog preddiplomskog studija Turizma su u okviru terenske nastave na predmetu Makroekonomija, u pratnji  profesora Darka Delača, posjetili Hrvatsku narodnu banku.

Budući da studenti na predavanjima trenutno obrađuju temu monetarne politike, posjet krovnoj financijskoj instituciji u Hrvatskoj bila im je odlična prilika da čuju na koji se način provodi državna monetarna politika.

Nakon kratkog predavanja stručnjaci HNB-a su odgovarali na pitanja naših studenata, koja su se odnosila na aspekte tečajne politike i moguće promjene u njoj, nedavne napise u njemačkim medijima o sličnostima ekonomske situacije u Hrvatskoj i Grčkoj, usporedbu razine likvidnosti bankarskog sustava u odnosu na poduzeća i kućanstva, tiskanje novca, itd.

Predstavnici Banke su istaknuli da je monetarna politika u Hrvatskoj stabilna, devizne rezerve su dostatne, a trend kamatnih stopa je u snižavanju. Posebno su istaknuli da propuste u fiskalnoj politici nije moguće otkloniti monetarnom ekspanzijom.

Za kraj posjeta predstavnici HNB-a su ugodno iznenadili naše studente, poklonivši svakome od njih primarnu kolekciju kovanog novca iz nulte serije.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Petar Vučetić
 
Datum objave: 8.6.2015.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: terenska-nastava, studij-turizma, darko-delač, Hrvatska-narodna-banka, Makroekonomija
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh