University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Sastanak

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan sastanak na temu osnivanja Sveučilišta VERN'

Predstavnici VERN'a i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci održali su danas u Ministarstvu znanosti i obrazovanja sastanak s ministrom prof. dr. sc. Pavom Barišićem, a prisustvovala mu je i Doris Pack, predsjednica Savjeta Veleučilišta VERN' te predsjednica Instituta „Robert Schuman“.

Sastanku su također prisustvovali Branko Štefanović, predsjednik Upravnog vijeća VERN'a, Ozren Jureković, glavni direktor i član Uprave, mr. sc. Višnja Grozdanić, prodekanica za studije i članica Upravnog vijeća te Ivo Ivančić, zamjenik glavnog direktora i član Upravnog vijeća.

Tema razgovora bila je inicijativa osnivanja Sveučilišta VERN', koja je pokrenuta u 2016. godini, a ministru je ovom prilikom predstavljen i dosadašnji razvoj VERN'a, od visoke poslovne škole do veleučilišta, koje danas izvodi 13 studijskih programa te ima više od 2.000 aktivnih studenata i 4.000 alumija.

Doris Pack i Branko Štefanović ministru su predstavili projekt osnivanja sveučilišta u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, s kojim će VERN' zajedno izvoditi preddiplomski sveučilišni studijski program Poslovna ekonomija, na temelju sporazuma o mentorstvu i suradnji.

Ministar Barišić je izrazio potporu i spremnost ministarstva da se osnivanje novog sveučilišta provede prema predviđenom planu. Predsjednica Savjeta Veleučilišta VERN' je među ostalim temama naglasila i važnost obrazovanja odraslih i pučkih otvorenih učilišta te je istaknula dobrobiti sudjelovanja u programu Erasmus+, kao i uspješnost Europske volonterske službe i mogućnosti koje se nude nastavnicima u različitim komponentama ovoga programa.

Vijest o sastanku je objavilo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja na svojim stranicama.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: www.mzos.hr
 
Datum objave: 2.2.2017.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: ozren-jurekovic, Branko-Štefanović, Višnja-Grozdanić, Ivo-Ivančić, Doris-Pack, Pavo-Barišić, Ministarstvo-znanosti-i-obrazovanja, Sveučilište-VERN
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh