University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Terenska nastava

U sklopu predmeta Zaštita okoliša, studenti posjetili odlagalište otpada

U sklopu izbornog predmeta Zaštita okoliša i održivi razvoj, studenti su u pratnji profesora Zdravka Špirića, 6. travnja posjetili odlagalište otpada Prudinec u Jakuševcu. Budući da je poticanje društveno odgovornog poduzetništva jedan od glavnih ciljeva svih naših studija, svrha posjeta bila je upoznati studente s izazovima očuvanja okoliša na terenu.

Studenti su se upoznali s rukovoditeljem odlagališta Damirom Rukavinom koji im je objasnio kako izgleda cijeli proces odlaganja otpada, te brige i zaštite okoliša. Naglasio je da je svaki dio procesa strogo kontroliran te se propusti ne smiju događati. Međutim, odlagalište u optimalnim uvjetima može funkcionirati još samo osam godina, a pronalazak lokacije za izgradnju novoga stvara dodatne izazove.

Studenti su se složili da je zbrinjavanje otpada već postalo vrlo unosan posao, a kako će u budućnosti biti još unosniji, mnogi će poduzetnici sigurno prepoznati priliku u ovom području.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 8.4.2011.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: terenska-nastava, Zaštita-okoliša-i-održivi-razvoj, očuvanje-okoliša, ekolo, društveno-odgovorno-poduzetništvo, društveno-odgovorno-poslovanje, odlagalište-otpada-jakuševac
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh