University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Preddiplomski studiji

Upisi 2014. – Uputa o završnom postupku upisa putem državne mature

Ovaj model upisa namijenjen je sljedećim grupama kandidata:

  • Ovogodišnjim maturantima
  • Kandidatima koji su maturirali prethodnih godina, a ove godine su odlučili pristupiti polaganju državne mature

Završni postupak upisa putem državne mature

Tijekom rujna 2014. započeo je završni odabir fakulteta za upis putem sustava državne mature (sustav www.postani-student.hr). Kandidati koji upisuju neki od naših studija trebaju putem sustava "postani-student.hr" izabrati studij koji žele upisati. Nakon toga slijedi upis na Veleučilište VERN'.

Postupak upisa:

1. Prijava preko Internet stranice www.vern.hr na željeni studij

Kandidati koji se do sada nisu prijavili putem osobnih studentskih portala (EduNeta portali – Studomatic) obavezni su napraviti prijavu u informacijski sustav VERN'a. Prijava se može ispuniti putem sljedećeg linka: eduneta.vern.hr/prijave

Ukoliko ste se već prijavili a nemate korisničke podatke za prijavu na svoj osobni portal, molimo vas da kontaktirate naš Odjel za komunikacije (Ana Belić - 01.4881.832, ana.belic@vern.hr i Matea Šumak – 01.4881.833, matea.sumak@vern.hr).

2. Uplata upisne rate

Uplata upisne rate u iznosu od 2.500,00 kuna predstavlja ratu za rezervaciju upisnog mjesta i uključena je u školarinu za prvu godinu studija. Primjerak uplatnice možete pogledati na osobnom portalu (EduNeta portali – Studomatic - pod Obrasci, Primjer popunjene uplatnice).

Ako želite ubrzati postupak evidentiranja uplate, molimo vas da potvrdu o uplati pošaljete faksom na 01.4881.830

3. Ispunjavanje i ovjera ugovora o studiranju

Ugovor o studiranju bit će aktiviran na osobnim studentskim portalima kandidata nakon registracije uplate upisne rate.

Ugovore sa studentske strane potpisuju student i jamac, a potpisivanje, odnosno ovjeru potpisa moguće je obaviti na dva načina:

a) Ugovor o studiranju možete potpisati u Studentskoj referadi VERN'a (Importanne Galleria, 1. kat, svaki radni dan od 09:00 do 17:30 sati). Student i/ili jamac nepotpisane primjerke ugovora trebali bi ispisati sa studentskog portala, a to mogu učiniti i u prostorima VERN'a. Na potpis Ugovora potpisnici obavezno trebaju donijeti osobne iskaznice ili putovnice.

b) Potpis, odnosno ovjeru potpisa moguće je obaviti i kod javnog bilježnika. Student i jamac s ispisanim i nepotpisanim primjerkom Ugovora sa studentskog portala odlaze na ovjeru potpisa kod javnog bilježnika. Ugovore ovjerene od strane javnog bilježnika studenti predaju u Studentsku referadu (Importanne Galleria, 1. kat, svaki radni dan od 09:00 do 17:30 sati).

4. Predaja upisne dokumentacije u jesenskom upisnom roku

Predaja kompletne upisne dokumentacije je zadnji korak u postupku upisa. Za upis na studij potrebno je priložiti (originale ili ovjerene kopije):

  • preslika osobne iskaznice uz predočenje originala na upisu
  • domovnicu ili odgovarajući dokaz o državljanstvu
  • izvod iz matične knjige rođenih
  • ugovore o studiranju i plaćanju školarina isprintane s vašeg portala (EduNeta – Studomatic)
  • ispunjen državni statistički upitnik (koji dobivate u studentskoj referadi prilikom predaje dokumentacije)
  • dvije fotografije formata 4x6 cm (u svrhu izdavanja indeksa)
  • prije početka akademske godine 2014./2015., svi primljeni kandidati moraju priložiti svjedodžbe od 1. do 4. razreda i svjedodžbu o završnom ispitu (maturalna svjedodžba)

Za sve dodatne informacije, pitanja i pomoć, molimo vas da se obratite Odjelu za komunikacije: Ana Belić (01.4881.832, ana.belic@vern.hr) i Matea Šumak (01.4881.833, matea.sumak@vern.hr).

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 22.9.2014.
 
Ključne riječi: VERN, državna-matura, upisi-putem-državne-mature, upisi-na-studije, preddiplomski-studiji, upisi-na-preddiplomske-studije, državna-matura-2014
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh