University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Gostujuće predavanje

Urednica „Provjerenog“ Ivana Paradžiković održala gostujuće predavanje za VERN'ove studente

Urednica i voditeljica „Provjerenog“, Ivana Paradžiković, u četvrtak je gostovala na VERN'u gdje je održala gostujuće predavanje za studente preddiplomskog studija Novinarstva u okviru kolegija Odnosi s javnošću, te za studente preddiplomskog studija Odnosi s javnošću i studij medija, u okviru kolegija Uvod u odnose s javnošću.

Studentima je na konkretnim primjerima iz emisije pokazala koja su iskustva redakcije sa stručnjacima za odnose s javnošću, komunikatorima ili glasnogovornicima, te kako reagiraju u pojedinim situacijama. Naglasila je kako je ne dati odgovor najlošija reakcija na novinarski upit, kao i da odnosi novinara s glasnogovornicima moraju biti isključivo profesionalni. Ključni sastojak ispravne komunikacije s novinarima je govoriti istinu. Kroz zanimljive priloge studenti su analizirali kvalitetu obraćanja sugovornika, istinitost iznesenih podataka, te su imali priliku prodiskutirati što bi oni napravili da su bili u tim situacijama umjesto aktera priča.

Studenti su nakon predavanja nastavili neformalno druženje s urednicom „Provjerenog“, uz razgovore i fotografiranje za uspomenu.

(Andrea Tomljenović)

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 11.11.2014.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: Novinarstvo, gostujuće-predavanje, Odnosi-s-javnošću-i-studij-medija, Provjereno, Ivana-Paradžiković
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh