University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Pretpristupni fondovi EU

Veleučilištu VERN' dodijeljena EU sredstva za razvoj visokog obrazovanja u Hrvatskoj

Međunarodni konzorcij na čelu s Veleučilištem VERN' dobitnik je bespovratnih sredstava iz pretpristupnih fondova Europske unije, u okviru natječaja IPA IV "Daljnji razvoj i provedba hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO)", za provedbu projekta pod nazivom "Osmišljavanje i razvoj prijediplomskog studija – Poduzetništvo u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu".

Dodjela ugovora o dobivanju bespovratnih sredstava održana je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a primilo ih je 16 hrvatskih obrazovnih institucija, među kojima i Veleučilište VERN'.

Ozrenu Jurekoviću, o.d. dekana i članu Uprave VERN'a, ugovor o preuzimanju bespovratnih sredstava uručio je Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, uz Ankicu Nježić, pomoćnicu ministra za odgoj i obrazovanje te Ivana Šutala, ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Nositelj projekta je Veleučilište VERN', a provodit će se u suradnji s partnerskih institucijama – Aalto University iz Finske, jednim od vodećih sveučilišta za primijenjenu umjetnost i dizajn u Europi, te Udrugom bivših učenika Škole za primijenjenu umjetnost i  dizajn (UBU). Projekt će se provoditi idućih 18 mjeseci, a sastoji se od niza aktivnosti – diskusija, okruglih stolova, istraživanja tržišta, osmišljavanja i razvoja kurikuluma – koje će povezivati  relevantne dionike: tržište rada, umjetničku struku, obrazovni sustav i resorna ministarstava, s ciljem analiziranja trenutnog stanja u domeni primijenjenih umjetnosti i dizajna u Hrvatskoj i povezanih zanimanja na tržištu rada.

Konačni cilj projekta je razviti i akreditirati novi standard zanimanja, standard kvalifikacije te novi kurikulum za prijediplomski studij, čime Veleučilište VERN' postaje prva institucija u Hrvatskoj koja će projektirati cjelokupnu dokumentaciju visokoobrazovnog programa prema metodologiji Hrvatskog kvalifikacijskog okvira.

U projekt će biti uključeno nastavno i nenastavno osoblje  VERN'a, koje će se u suradnji s ostalim dionicima projekta, educirati u području potpuno nove metodologije izrade kvalifikacija.

Projekt predstavlja pionirski pothvat u Republici Hrvatskoj, budući da obuhvaća razvoj i provođenje integriranog istraživanja tržišta rada u području primijenjene umjetnosti i dizajna, evaluaciju od strane znanstvene zajednice, te izradu dokumentacije po novoj metodologiji HKO-a.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Hrvoje Golubić
 
Datum objave: 27.6.2013.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, ozren-jurekovic, fondovi-EU, pretpristupni-fondovi-EU, IPA-IV, natječaj-IPA-IV, Hrvatski-kvalifikacijski-okvir, Ministarstvo-znanosti-obrazovanja-i-sporta, Željko-Jovanović, Ankica-Nježić, Ivan-Šutalo, razvoj-visokog-obrazovanja-u-Hrvatskoj, standard-zanimanja, standard-kvalifikacije, kurikulum, EU-fondovi, Vaasa-University-of-Applied-Sciences
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh