University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Istraživački rad

VERN'ova stručnjakinja dr.sc. Davorka Vidović izlagala na konferenciji o socijalnom poduzetništvu

Dr. sc. Davorka Vidović, stručnjakinja za socijalno poduzetništvo iz VERN'ovog Centra za politološka istraživanja, izlagala je na četvrtoj EMES-ovoj međunarodnoj istraživačkoj konferenciji o socijalnom poduzetništvu koja je od 1. do 4. srpnja održana u belgijskom Liegeu.

Ovogodišnja konferencija pod nazivom "If not for profit, for what? and how?", okupila je više od 300 sudionika iz cijelog svijeta, koji su izlagali svoja recentna istraživanja u području socijalnog poduzetništva te analizirali smjernice budućeg razvoja ovog rastućeg fenomena.

Predstavnica VERN'a dr. sc. Vidović, ujedno i jedina predstavnica iz Hrvatske, međunarodnim je stručnjacima prezentirala svoj rad pod nazivom "Controversis of being social entrepreneur: Coping with different roles and identities". Rad je nastavak prethodnog istraživanja koje je kolegica Vidović provela u okviru doktorske disertacije "Socijalno poduzetništvo u Hrvatskoj", a bavi se propitivanjem identiteta socijalnog poduzetnika te utjecajem specifičnih društvenih, ekonomskih, političkih i kulturnih faktora na njegovo oblikovanje u post-tranzicijskom hrvatskom društvu. Istraživanje se temelji na studiji slučaja udruge RODA - Roditelji u akciji i njihovog primjera socijalnog poduzetništva.

Cjeloviti program konferencije i popis svih radova dostupan je OVDJE.

EMES European Research Network pokrenuta je još 1996. godine i zasigurno je jedna od najvažnijih istraživačkih mreža za istraživanje socijalnog poduzetništva, socijalnih poduzeća, socijalne ekonomije i solidarne ekonomije. Članovi mreže su stručnjaci iz akademske zajednice, sveučilišni istraživački centri te samostalni istraživači iz cijelog svijeta. Većina EMES-ovih publikacija dostupna je i u elektroničkom obliku.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 15.7.2013.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, socijalno-poduzetništvo, Centar-za-politološka-istraživanja, Davorka-Vidović, Vidović
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh