University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
"Što ću biti kad narastem"

VERN'ove profesorice predstavile rad na međunarodnoj konferenciji o edukativnoj psihologiji

Profesorice VERN'a, Maja Kolega i Ozana Ramljak, sudjelovale su na međunarodnoj konferenciji o edukaciji i edukativnoj psihologiji, koja se sredinom listopada održala u Istanbulu. Tom prilikom predstavile u svoj znanstveni rad pod nazivom "What Will I be When I Grow up? An Analysis of Occupations Found in Children's Picture Books".

U radu su analizirale sadržaj dječjih slikovnica i način na koji su djeci prikazana određena zanimanja u slikovnicama, te na koji način djeca stvaraju sliku poželjnosti određenih zanimanja. Analiza je između ostalog pokazala i da se dječaci (u zanimanjima) pojavljuju u puno većem rasponu zanimanja nego djevojčice, te da postoji velika stereotipizacija likova, što sugerira na problem ravnopravnosti te identifikacijskih uloga koje se nude djeci.

Konferencija je okupila više stotina stručnjaka s područja obrazovanja, psihologije, kulture, sociologije, povijesti i filozofije iz cijelog svijeta, a izlaganje naših profesorica naišlo je na veliki interes okupljenih i potaknulo dodatnu raspravu o ovoj temi.

Čestitamo našim profesoricama!

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 22.11.2011.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: naše-profesorice-predstavile-znanstveni-rad, VERNove-profesorice, Maja-Kolega, Ozana-Ramljak, dječja-psihologija, edukativa-psihologija, naše-profesirce-na-međunarodnoj-konferenciji
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh