University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Iz medija

VERN'ovi predstavnici HULT Prize natjecanja u posebnoj emisiji Soundset plavog „Teenologija“

Nakon pobjede na nacionalnom finalnom pitchu globalnog HULT Prize natjecanja koji je u prosincu održan na VERN'u, naši su studenti svojom idejom o iskorištavanju energije za unaprjeđenje ljudskih života pobudili interes medija.

Podsjetimo, studenti Andro BunićJakov BajićPetar Fruk i Moreno Pavličić (tim SENTO Solutions) su na temu ovogodišnjeg natjecanja – „kako iskorištavanjem energije unaprijediti živote 10 milijuna ljudi do 2025.“ – osmislili USB stick koji potiče stanovništvo na praćenje potrošnje energije i planiranje ušteda.

Iako su prvotno bili razmišljali o nastavku natjecanja u regionalnom finalu u San Franciscu, kasnije su se ipak odlučili za nastavak natjecanja na regionalnom finalu HULT Prizea u Dubaiju.

O kakvom je globalnom natjecanju riječ, kako naši studenti konkuriraju timovima sa najboljih svjetskih sveučilišta te kakva ideja stoji iza ovog inovativnog USB sticka, za radijsku emisiju Soundset plavog, Teenologija, objasnili su:

  • Andro Bunić, predstavnik pobjedničkog tima SENTO Solutions,
  • Gordana Ćorić, predavačica na VERN'u i jedna od mentorica timova na nacionalnom HULT Prize natjecanju,
  • Ivana Trušček Prenkpalaj, Campus Director ovogodišnjeg natjecanja HULT Prize@VERN'.

U nastavku možete poslušati snimku cijele emisije:

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Petar Vučetić
 
Datum objave: 3.1.2018.
 
Ključne riječi: HULT-Prize-2018, Soundset-plavi, Teenologija
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh