University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Terenska nastava

Naši studenti Novinarstva sudjelovali u snimanju HRT-ove emisije uživo „Dijagnoza“

VERN'ovi studenti preddiplomskog studija Novinarstva su u okviru terenske nastave, u pratnji predavača Zlatka Herljevića sudjelovali u snimanju HRT-ove emisije uživo „Dijagnoza“, a svojim pitanjima i komentarima su aktivno doprinijeli realizaciji emisije.

Urednica i voditeljica Sanja Kocijančić Petričević je zajedno s gostima, dr. Ivanom Portolan Pajić, zamjenicom pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo  grada Zagreba i članicom odbora Zaklade „Hrvatska kuća srca“ te prof. dr. sc. Davorom Štimcem, ravnateljem Kliničkog bolničkog centra Rijeka i predsjednikom Hrvatskog društva za debljinu, diskutirala o uzrocima i posljedicama prekomjerne težine kod ljudi.

Gosti su istaknuli kako se prekomjerno teškima smatra muškarce čiji je obujam struka veći od 102 centimetra te žene čiji je obujam struka veći od 88 centimetara. Hrvati, ono što liječnike jako zabrinjava, spadaju u deblje narode u Europi jer statistika kaže da gotovo 70 posto odraslih muškaraca i 50 posto žena imaju višak kilograma. Kao neki od glavnih uzroka prekomjerne težine u modernom dobu, istaknuti su konzumacija brze hrane, nedovoljno kretanje te izostanak tjelovježbe. Malo tko učini dnevno više od 10.000 preporučenih koraka, uglavnom je to upola manje“, naglasio je profesor Štimac.

Studentima je ovo bila prilika izvrsna prilika da iz prve ruke iskuse kako nastaje televizijska emisija, koja se emitira uživo – koja je zadaća sudionika emisije, ali i što se događa „iza kamere“. 

„Vrlo interesantno i poučno iskustvo i svakako smo zainteresirani i za sljedeće snimanje“, izjavili su studenti. U emisiji su sudjelovali: studentice 1. godine studija Roberta Bajsić, Carla Boban, Alma Kararić i Dunja Pantić, zatim student 2. godine studija Alen Vlahović te studenti 3. godine studija Lovro Alebić, Marta Halužan, Mirta Masnec i Marko Stipić.

Snimku cijele emisije možete pogledati na digitalnoj platformi HRTi.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Danijel Crnek / HRT
 
Datum objave: 28.2.2018.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: terenska-nastava, HRT, Hrvatska-radiotelevizija
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh