University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Terenska nastava

VERN'ovi studenti Odnosa s javnošću u okviru terenske nastave posjetili Hrvatski sabor

Studenti 3. godine VERN'ovog preddiplomskog studija Odnosi s javnošću i studij medija su u okviru terenske nastave na predmetu Lobiranje, u pratnji profesora Vladimira Villacha Čelikovića posjetili Sabor Republike Hrvatske.

Ugostila ih je gospođa Sanja Šurina, koja je studentima predstavila povijest Hrvatskog sabora te ih provela dvoranom Ante Starčevića i Velikom vijećnicom. Studenti su u dvorani Ante Starčevića imali prilike vidjeti portrete svih dosadašnjih predsjednika Sabora, kao i uljano platno na kojem je prikazan povijesni trenutak donošenja Ustava 22. prosinca 1990. godine.

U dvorani Janka Draškovića buduće je PR-ovce dočekao i Goran Beus Richembergh (HNS - Liberalni demokrati), koji im je održao izlaganje o važnosti promišljene komunikacije, koja je temelj pozitivnih odnosa svakog ozbiljnog državnog dužnosnika s medijima i javnostima, kao i o mogućnostima koje biračima stoje na raspolaganju kako bi dobili dojam sudjelovanja u odlukama koje donosi Sabor.

Studente je posebno zanimalo kako se provode procesi lobiranja, kao i kojim se metodama određene interesne skupine služe kada žele utjecati na saborske zastupnike i njihove odluke.

Na kraju izlaganja gospodin Beus Richembergh se poslužio citatom Vlade Gotovca o nedovoljnoj političkoj zrelosti hrvatskog društva, te je pozvao naše studente u ponovni posjet Hrvatskom saboru i u narednom osmom sazivu.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 27.10.2015.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: terenska-nastava, odnosi-s-javnošću, Odnosi-s-javnošću-i-studij-medija, Hrvatski-sabor, Sabor, Sabor-Republike-Hrvatske
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh