University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Razvoj seoskog turizma

Željko Trezner, zamjenik predstojnice VERN'ove Katedre turizma izlagao u sklopu projekta DE-PARK

Zamjenik predstojnice VERN'ove Katedre turizma, Željko Trezner, gostovao je na predavanjima i prezentacijama na temu očuvanja povijesne baštine i tradicije u okviru projekta DE-PARK.

Program predavanja se detaljnije bavio prepoznavanjem resursa i njihovom aktivacijom u cilju razvoja seoskog turizma na području Općine Cestica i Turističke zajednice Haloze Zagorje.

Naš je kolega za sudionike održao izlaganje pod nazivom „Inovacije u razvoju turističkog proizvoda“, a kroz nekoliko vježbi i prikazanih cjelina ukazao je na potrebu mijenjanja navika u turizmu i prezentaciji sadržaja.

Izlaganja su osim njega održali i Matjaž Pavlin, direktor agencije Kompas iz Novog Mesta, Adela Marković, direktorica sektora za brand „Hrvatska“ Hrvatske turističke zajednice te još nekoliko stručnjaka s područja razvoja seoskog turizma i edukacije turističkog osoblja.

Osim ovog gostovanja, naš je predavač sudjelovao na još jednoj značajnoj turističkoj manifestaciji – dodijeli godišnjih nagrada „SIMPLY THE BEST“, koja je održana u okviru 17. Poslovno turističke burze, 25. studenoga u dvorcu Trakošćan.

Ove se nagrade dodjeljuju za inovativnost i kreativnost u turizmu te doprinos razvoju turističke ponude lokalne zajednice, a sedmu ih godinu zaredom dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i magazin Way to Croatia. 

„Toliko smo bogati resursima da smo zaboravili razvoj naših konkurentskih sposobnosti. Pogledajte, inovirajte i ne kopirajte – jednostavan recept. Problem nije nedostatak ideja, nego znanja i hrabrosti jer ideje treba pretvoriti u poduzetnički rezultat“, istaknuo je naš predavač, savjetnik Upravnog odbora UHPA-e.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 3.12.2015.
 
Ključne riječi: turizam, Željko-Trezner, UHPA, Udruga-hrvatskih-putničkih-agencija, seoski-turizam, Simlpy-the-best
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh