University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Društvena odgovornost

VERN' postao kum labradorici Heaven, budućem psu pomagaču

Veleučilište VERN' je podržalo kampanju „Cute dog“  Centra za rehabilitaciju Silver, u okviru koje je postalo kum labradorici Heaven, budućem psu pomagaču koji će biti uključen u programe rehabilitacije osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

Iako je zbog svoje dobi pravi veseljak, „glumica“ i zafrkantica, naše kumče ima sve potrebne predispozicije da izraste u odgovornog psa pomagača, koji će svom korisniku biti zaista najbolji prijatelj. Dekanu VERN'a, prof. dr. sc. Vlatku Cvrtili potvrdu o suradnji uručio je direktor Silvera, dr. sc. Marijan Alfonso Sesar, na prigodnom proglašenju koje je bilo organizirano u Centru za rehabilitaciju Silver.

Osim VERN'a, podršku budućim psima pomagačima ugovorile su i tvrtke Lidl Hrvatska d.o.o., portal MojPosao.net, Jadran Galenski Laboratorij d.d. te Instrumentarija d.d.

Cilj „Cute dog“ kampanje je upozoriti javnost na slab položaj osoba s invaliditetom na tržištu rada, a VERN' se u kampanju uključio na inicijativu naše studentice Inje Žuk, koja u Silveru i volontira. Proglašenjem tvrtki – kumova budućih pasa pomagača, želi se podići svijest o važnosti pasa pomagača u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom, ali i njihovom punom i ravnopravnom uključivanju na tržište rada. Tvrtke će redovito biti informirane o odrastanju, školovanju, napretku i naposljetku o „radnom mjestu“ svog psa kumčeta, a u suradnji s Centrom Silver radit će na podizanju svijesti o važnosti uloge pasa pomagača u životu osoba s invaliditetom.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 20.12.2014.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: društvena-odgovornost, Centar-Silver, kumstvo, pas-pomagač, Heaven, osobe-s-invaliditetom
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh