University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
O VERN'u
Politika, organizacija i pravo u turizmu

Autori: Tomislav Hitrec i Zvjezdana Hendija

Naslov: Politika, organizacija i pravo u turizmu

Izdavač: ZSM knjiga, Zagreb, 2008.

Vrsta: Udžbenik

Cijena: RASPRODANO!

Prema mišljenju autora ovog udžbenika, turistička politika suvremenih europskih država, pa tako i Hrvatske, oslanja se na makro organizaciju te pravni ustroj turizma o čemu ne postoji dovoljno literature primjerene studentima turizma što se ovom knjigom nastoji ispraviti.

Bilješka o autorima

Dr. sc. Tomislav Hitrec

Rođen u Zagrebu gdje diplomira na Pravnom fakultetu te nastavlja Poslijediplomski studije turizma na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi u Institutu za turizam, a potom i u Zagrebačkoj školi za menadžment. Doktorira na Ekonomskom fakultetu 1979. i ostvaruje više studijskih boravaka u inozemstvu. Objavio brojne znanstvene i stručne radove u domaćim i stranim publikacijama te sudjeluje na skupovima u zemlji i ino­zemstvu. Povremeno predaje na Ekonomskom i Kineziološkom fakultetu te na raznim seminarima.
Od 2001. sunositelj je kolegija "Organizacija turizma (s pravom)" na Studiju turizma Zagrebačke škole za menadžment.

Dr. sc. Zvjezdana Hendija

Rođena u Zagrebu. Diplomirala na Fakultetu za vanjsku trgovinu 1981. godine. Poslijediplomskim studijem nastavlja na Ekonomskom fakultetu Sveu­čilišta u Zagrebu gdje magistrira 1985. godine i dokto­rira 2007. godine. Zaposlena je u Institutu za turizam na radnom mjestu višeg asistenta gdje radi dvadeset sedam godina. U nastavno zvanje višeg predavača izabrana je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagre­bu.
Objavljuje brojne znanstvene i stručne radove u domaćim i stranim publikacijama te sudjeluje na skupovima u zemlji i inozemstvu. Povremeno predaje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te na raznim seminarima. Aktivna je u nizu istraživačkih projekata, a svoj interes iskazuje posebice za istraživanja turističkog tržišta, statističko praćenje podataka u turizmu te euro-integracijske aspekte turizma. Član je uredništava časopisa TURIZAM. Od 2001. sunositelj je kolegija "Organizacija turizma (s pravom)" na Studiju turizma Zagrebačke škole za menadžment.

 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, izdavaštvo, udžbenik, politika-organizacija-i-pravo-u-turizmu, tomislav-hitrec, zvjezdana-hendija
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

na vrh