University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
VERN' Izdavaštvo

„Makroekonomija“ – novi udžbenik u VERN'ovoj Biblioteci Business Class

Iz VERN'ove Biblioteke Business Class izašao je novi udžbenik, „Makroekonomija za poduzetnike i menadžere“ autora mr. sc. Darka Delača, predstojnika VERN'ove Katedre ekonomije i marketinga.

Udžbenik je namijenjen prvenstveno VERN'ovim studentima na ekonomskim kolegijima, ali i široj stručnoj i akademskoj zajednici. Recenzije udžbenika potpisuju uvaženi stručnjaci dr. sc. Ivica Katavić i dr. sc. Davor Perkov.

U svojoj novoj knjizi profesor Delač se nastavlja na svoj udžbenik „Mikroekonomija za poduzetnike menadžere“ te daje pregled ključnih, ovaj put makroekonomskih tema, proc­esa i modela, obogaćenih mnoštvom recentnih primjera i podataka.

Makroekonomiju možemo definirati kao segment ekonomske znanosti koji se bavi proučavanjem ekonomskih pojava i procesa na razini nacionalne ekonomije. Kao ekonomija u cjelini, makroekonomija nije samo jednostavna suma pojedinačnih potrošača i poduzeća, već bitno kompleksnija ekonomska disciplina. Ona uključuje raznovrsne čimbenike koji se odnose na nacionalno gospodarstvo i njegove veze sa svijetom poput utjecaja globalnih ekonomskih oscilacija ili elemenata ekonomske politike koje prakticira politička nomenklatura koja vodi zemlju. Način na koji je država organizirana, odnosi snaga pojedinih političkih stranaka, ciljevi ekonomske politike koju te stranke propagiraju i još mnogo toga drugoga utječe na ekonomski položaj stanovništva i poduzeća u pojedinoj zemlji. Kvalitetna i efikasna ekonomska politika dovodi do većeg blagostanja stanovništva, loša ekonomska politika pak do oskudice i niskog standarda, navodi autor mr. sc. Darko Delač.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 13.5.2014.
 
Ključne riječi: poduzetnistvo, izdavaštvo, udžbenik, ekonomija, mikroekonomija, darko-delač, VERN-Izdavaštvo, Biblioteka-Business-Class, Makroekonomija
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh