University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Mobilnost studenata i profesora

Međunarodna mobilnost – Veleučilištu VERN' dodijeljena Erasmus+ povelja

Veleučilištu VERN' je dodijeljena Erasmus povelja za visoko obrazovanje u okviru Erasmus+ programa, kojom će se osigurati daljnja provedba dijela međunarodnih aktivnosti studenata i profesora na Veleučilištu VERN'.

Erasmus+ novi je program kojim se zamjenjuje prethodnih sedam programa suradnje u svim obrazovnim sektorima. Kroz Erasmus+ će se u sljedećem sedmogodišnjem razdoblju (2014.-2020.) nastaviti financirati mogućnosti za studiranje, rad ili stjecanje iskustva u inozemstvu, provedbu nastavnih i nenastavnih aktivnosti na inozemnim sveučilištima, prihvaćanje vještina izvan formalnog obrazovnog sustava te osnivanje tzv. strateških partnerstava između institucija i poslovnog sektora s ciljem jačanja kvalitete i inovacija u obrazovanju. Program će financirati i osnivanje alijansi za znanje i sektorske vještine s ciljem poboljšanja nastavnih programa i kvalifikacija u svijetu rada.

U novom će sedmogodišnjem razdoblju poseban naglasak biti stavljen i na borbu protiv nasilja, rasizma  i netolerancije u društvu, poticanjem suradnje između organizacija mladih i visokoobrazovnih institucija.

Više informacija o provedbi budućeg programa možete saznati upitom na email adresu Dubravka Krausa, voditelja Ureda za međunarodnu suradnju (dubravko.kraus@vern.hr) ili u VERN'ovom Uredu za međunarodnu suradnju.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 27.1.2014.
 
Ključne riječi: erasmus, Erasmus-plus
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh