University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
VERN' Izdavaštvo

Novo izdanje udžbenika „Turizam i promet“ u VERN'ovoj Biblioteci Business Class

Zimski semestar tekuće akademske godine donio nam je novo, dopunjeno izdanje udžbenika „Turizam i promet“, autora Siniše Horaka, predavača na VERN'ovim studijima turizma.

Upravo je promet, tj. prijevoz,  treći po važnosti segment turističkog putovanja – uz turističku potražnju i ponudu u turističkim destinacijama – ali je sve do nedavno bio nepravedno zapostavljen u turističkoj teoriji i praksi.

Prijevoz čini prometno dostupnima turističku destinaciju i pojedine atrakcije u njoj, a razina kvalitete prometne dostupnosti znatno utječe na atraktivnost turističkog proizvoda. Uz to, prijevoz je nerijetko i sam turistička atrakcija zbog koje se putovanje poduzima, ili pak svojom atraktivnošću unaprijeđuje ponudu turističke destinacije te je time čini turistički atraktivnijom. Stoga, ne samo da prijevozom počinje i završava svako turističko putovanje, nego je on 'utkan' u cjelokupni doživljaj turističkog putovanja.

Budući da je zadatak turističkih menadžera da taj doživljaj bude što je moguće bolji, logično je da i prijevozu, koji je sastavni dio prometa, dakle i prometu, posvete dužnu pažnju, mnogo veću nego do sada.

Cilj VERN'ova izdavačkog programa je stvaranje vlastite udžbeničke baze koja će studentima sustavno prezentirati moderna znanja neophodna za uspješno poslovanje i studiranje, te im omogućiti lakše svladavanje nastavnog gradiva.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 26.11.2014.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: turizam, turizam-i-promet, siniša-horak, VERN-Izdavaštvo, Turizam-i-promet-drugo-izdanje
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh