University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Startup projekti

VERN'ov studentski startup inkubator dobio prve stanare

VERN'ov studentski startup inkubator dobio je svoje prve stanare, kojima će biti omogućena logistička, mentorska i savjetodavna podrška za uspješan razvoj projekata.

Ovaj je inkubator specifičan jer potiče studente na samozapošljavanje realizacijom vlastitih poslovnih ideja, povećanjem kompetencija i uopće razvojem poduzetničke kulture.

Startup projekti u inkubatoru:

Chili paprike

Proizvodnja širokog spektra različitih sorti chili paprika što pruža velik izbor različitih okusa te razina ljutine, od blagih do rekordno ljutih. Uz njih u ponudi će se naći i različiti proizvodi od chili paprika kao što su začinske mješavine ili umaci.

Contipharm

Proizvodnja i distribucija uređaja koji sortira, a zatim i reciklira famaceutski otpad, oštre predmete, te plastične rukavice i komprese. U razvijenim zemljama farmaceutski otpad se reciklira i služi kao sirovina za daljnju proizvodnju.

Kaminske peći

Otvaranje specijalizirane trgovine za kamine i kaminske peći s potporom web shopa, radi prepoznatog trenda promijenjenih navika potrošača i potrebnom za jeftinom i obnovljivom vrsta energije za grijanje. Riječ je o spin-off projektu koji se nastavlja na obiteljsko poduzeće.

Krinkit

Proizvodnja i distribucija na međunarodno tržište ručno izrađenog i oslikanog unikatnog nakita, prema uzoru na venecijanske maske http://krinkit.com/.

Melissic

Organizacija i prodaja mješavina meda sa raznim dodacima biljnih prerađevina i vitamina, tzv. oplemenjeni med http://www.melissic-pharm.eu/.

Patent – ležaljka sa sigurnosnim sefom

Monetizacija ležaljke sa sigurnosnim sefom,  za vanjsku upotrebu u javnim prostorima – zaštićeno međunarodnim patentom.

Polica

Usluga davanja u najam jednog dijela prodajnog mjesta u kojem ljudi izlažu i prodaju vlastite stvari na način da zakupe jedan dio dućana, točnije – jednu policu. U dućanu bi se, dakle, prodavala second hand i unikatna roba (ručni rad, i sl.).

Turistička agencija

Pokretanje turističke agencije čija djelatnost se temelji na nekoliko turističkih segmenata, bukingu i organizaciji paket aranžmana u nautičkom turizmu, te organizaciji i pružanju usluga vezanih uz studentska putovanja kraćeg i duljeg trajanja i drugih manifestacija studentskog karaktera.

Realizacija projekta ENIGMA, kojom se inovira usluga vođenja turističkog razgledavanja atrakcija u Zagrebu prema ideji popularne igre “Lov na blago”. Glavno obilježje inovativnosti nalazi se u procesu kreiranja finalnog proizvoda – prilikom osmišljavanja ruta koriste se moduli (npr. povijest, sport, likovna umjetnost).

Želimo im dobrodošlicu u VERN' Startup inkubator i puno uspjeha u daljnjem razvoju!

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Petar Vučetić
 
Datum objave: 2.2.2014.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN-startup, Startup-projekti, startup, Poduzetnički-inkubator, inkubator, VERN-startup-inkubator, VERNov-inkubator, studenti-startup, startup-studenti
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh