University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Svečana dobrodošlica

Studenti prvih godina prihvatili Kodeks studiranja i preuzeli indekse

Studenti prvih godina na studijima grupacije VERN', na tradicionalnoj su svečanoj dobrodošlici preuzeli svoje indekse. Dobrodošlicu na Veleučilište VERN' i u akademsku zajednicu, izrazili su im akademsko vodstvo VERN'a, članovi profesorskog zbora te predstavnici studenata viših godina studija.

Studentima su se uvodno obratili i dobrodošlicu im poželjeli, dekani VERN'a i Zagrebačke škole za menadžment – VERN', Goran Radman i Zoran Klarić.

″Kao što vam je poznato VERN' ove godine obilježava 20 godina svog rada te 10 godina svog djelovanja kao visoko učilište. Želimo da i vi budete dio te tradicije, da ponesete taj osjećaj ponosa i zadovoljstva pripadnošću VERN'u te da aktivno širite i dalje razvijate naš veliki, trudom stečeni ugled u javnosti . Nastojat ćemo vam pružiti sve ono što bi vam trebalo pomoći da postanete samostalni, samozapošljivi, visoko produktivni , inovativni i kontributivni građani našeg društva, a od vas samo očekujemo punu suradnju i angažman pri učenju i studiranju″, istaknuo je dekan Radman.

Dekan ZSM-a, Zoran Klarić je rekao da se nada kako će studenti ″maksimalno ozbiljno shvatiti obvezu dolaska na nastavu i pristup studiranju, ne zato što je to obavezno ili što to morate,  već zato što ćete shvatiti da će vam to iznimno koristiti. Uz naše predavače, koji su redom vrhunski stručnjaci u pojedinim područjima, nastojat ćemo vas što bolje pripremiti kako bi nakon završetka studija odmah mogli preuzeti značajne uloge na tržištu″, poručio je Klarić.

Studenti prvih godina na svečanoj su se dobrodošlici upoznali i s odredbama Kodeksa studiranja, koji utjelovljuje načela i vrijednosti koje čine okosnicu VERN'ovih studija. Svečanim prihvaćanjem Kodeksa, postali su članovi akademske zajednice, nakon čega su im se predstavili predstavnici profesorskog zbora. Osim toga, ovaj je događaj bio i prigoda da se proglase i nagrade najbolji studenti na VERN'ovim studijima u protekloj godini.

Prikladnim govorom, studente je u ime poslovne zajednice pozdravio predsjednik i glavni izvršni direktor Atlantic Grupe, Emil Tedeschi, koji je posebno naglasio koliko je važno studirati te shvatiti ozbiljnost tog životnog razdoblja. ″Iako u životu često radimo i ono što ne volimo tj. u određenom trenutku ne preferiramo, vrijeme studiranja potrebno je shvatiti kao vrijeme u kojem ćete steći brojne koristi i nećete ga uzaludno utrošiti. Na to ne smijete gledati kao na 'zarobljeno vrijeme', u kojem jedva čekate kakav slobodan trenutak. Takav stav itekako će vam se isplatiti u budućnosti″, istaknuo je Tedeschi.

Studentima se za kraj obratio i predsjednik Upravnog vijeća VERN'a, Branko Štefanović. U svom govoru, Štefanović se prisjetio naziva jedne VERN'ove kampanje ″Drugačije obrazovanje″. To, drugačije obrazovanje, objasnio je, znači obrazovanje prema novim obrascima i prilagođavanje programa novim trendovima.

″Takve prilagodbe stvaraju zahtjevne studije, što ne znači i teške, neprolazne, koji se često u našem društvu izvrnuto percipiraju kao dobri studiji. Zato smo na VERN'u davno odlučili razbijati tu predrasudu i raditi na tome da dobar studij ne bude težak, već zahtjevan, a to je nešto sasvim drugačije. To je u skladu i s našom vizijom tj. njezinim ostvarenjem, a znači obrazovati vas do stručnosti, poslovnosti i poduzetnosti, ali kroz interakciju, osobno ispunjenje i zadovoljstvo svih sudionika tog procesa″, zaključio je Štefanović. 

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Petar Vučetić
 
Datum objave: 29.10.2010.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, goran-radman, ZSM, Branko-Štefanović, Emil-Tedeschi, zoran-klarić, prva-godina, Atlantic-Grupa, prvi-dan
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh