University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Poslovna informatika
Poslovna informatika

Uvod

Živimo u nevjerojatno brzom svijetu, u svijetu koji «posluje brzinom misli» i koji sve više i više posluje samo i isključivo sa sebi sličnima – onima koji imaju informacije, onima koji znaju kako ih koristiti, kako do njih doći, kako ih proslijediti i kako ih - vjerojatno ono najbitnije - usustaviti.

Streloviti razvoj informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT) otvorio je prostor za unapređenja svih domena poslovanja, a njihova primjena na odgovarajući način rezultira povećanjem učinkovitosti samog poslovanja – većom produktivnošću, konkurentnošću i transparentnošću. Svi žele biti informatizirani, svi žele imati informacije ovdje i sada, svi žele znati kako najbolje iskoristiti informacije koje posjeduju i svi žele naučiti kako do informacija najlakše mogu doći, no netko im mora znati reći kako to učiniti.

Rijetki su danas srednjoškolci koji nemaju računalo, velik dio njih njime se koristi gotovo svakodnevno, ali istovremeno postoje i oni čiji roditelji su informatički pismeniji od svoje djece. Biti pismen danas ne znači samo znati pisati i čitati, već biti i informatički pismen.

Preddiplomski stručni studij Poslovne informatike na VERN'u multidisciplinaran je studij koji objedinjuje problematiku informatičkih tehnologija u interakciji s poslovnim procesima, a temelji se na operativnom i aplikativnom znanju i vještinama. Izazovi trendova i inovacija u svijetu ICT-a ovaj studij skladno i funkcionalno povezuju sa spoznajama suvremenog poslovanja, obrazujući pritom upravo onaj profil informatičkih poslovnih stručnjaka koji nedostaje na tržištu rada.

 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

Poslovna informatika
na vrh