University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Turizam - turistički i hotelski menadžment
Turizam - turistički i hotelski menadžment

Uvod

Stručni studij Turizam - turistički i hotelski menadžment je u ovom trenutku ustrojen na način da studenti studiraju na studiju koji traje tri i pol godine ili sedam semestara, te njegovim završetkom stječu 210 ECTS bodova.

Stručne radne skupine VERN'a intenzivno pripremaju preoblikovanje studijskog programa obogaćujući ga novim i suvremenim sadržajima. Pri tom se vodi računa o potrebama tržišta rada kao i o općeprihvaćenoj tendenciji po kojoj stručni studiji traju tri godine i njihovim se završetkom stječe 180 ECTS.

------------

Živimo u svijetu globalizacije, naprednih tehnologija, sve bržeg načina komuniciranja; u svijetu u kojem kapital, ljudi, ideje i informacije putuju nevjerojatnom brzinom. Sve postaje bliže i dokučivo, želimo drugačije i ono više nije nedohvatljivo. Zahvaljujući tome, radijus kretanja prosječnog čovjeka povećava se, a time i radijus njegovih putovanja također.

Svijet u posljednjim dekadama, bez obzira na povremene zastoje, bilježi nevjerojatno povećanje broja turističkih putovanja. Generacije koje dolaze, odlaze na mjesta o kojima su njihovi roditelji samo sanjali, o kojima su čitali u časopisima, o kojima su gledali strane dokumentarne filmove. Nekad nedostižne destinacije danas to više nisu. I putovanje može početi.

Hrvatska je primarno receptivna zemlja, vrlo atraktivna strancima. Planiranje i upravljanje turizmom samim time postaje sve značajnije, i to ne samo na razini države, nego još više na razini pojedinih turističkih destinacija jer se kao izazov u globalnom konkurentskom okruženju nameće zadatak da se povratak turista učini trajnim i što češćim. Samim time, donošenje odluka u turizmu postaje sve složenije i ima sve veće posljedice. One utječu na kvalitetu života stanovnika svake zemlje, pa tako i ove.

Preddiplomski stručni studij Turizma - turističkog i hotelskog menadžmenta na VERN'u, moderan je i atraktivan studij, determiniran činjenicom da ljudski resursi i njihova znanja iz područja turizma postaju nezamjenjivi, a odgovarajuće obrazovanje u tome igra ključnu ulogu. Mogućnost obavljanja svih visokostručnih te upravljačkih poslova vezanih uz turizam i hotelijerstvo; poslova organizacije i upravljanja turizmom u turističkoj destinaciji, poslova u svim vrstama turističkih i ugostiteljskih organizacija, poslova vezanih uz organizaciju, planiranje i marketing turizma za potrebe turističkih zajednica, odjela turizma u lokalnoj upravi, sustavu gospodarske komore te turističkim agencijama – predstavlja široku paletu poslova gdje je aplikativnost znanja dobivenih ovim studijem neupitna.

 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 

TuristiÄŤki i hotelski menadĹľment
na vrh