University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Međunarodna suradnja

Dekan Vlatko Cvrtila s delegacijom JI Europe u radnom posjetu američkom Sveučilištu St. Edwards

Dekan VERN'a prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila je s delegacijom JI Europe posjetio američko Sveučilište St. Edwards i njihov Kozmetsky Centar za međunarodne financije. Uz našeg dekana u delegaciji su bili i prof. dr. Anna Krasteva iz bugarskog Centra za prognanike, migracije i etničke studije, mr. Vladimir Ateljević iz Vlade Republike Srbije, dr. Savo Kentera, predsjednik Atlantskog vijeća Crne Gore, prof. dr. Sonja Tomović Šundić, dekanica Sveučilišta u Crnoj Gori, dr. Valbona Zeneli, profesor s Europskog centra za sigurnosne studije C. Marshall iz Albanije, dr. Tonči Matulić, dekan i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu te dr. Radovan Vukadinović, predsjednik Atlantskog vijeća Republike Hrvatske.

Cilj posjeta bio je razmijeniti mišljenja i analizirati trendove na području nacionalne sigurnosti i gospodarstva u JI Europi, te istražiti mogućnosti za akademsku suradnju zemalja regije s ovim američkim sveučilištem i njegovim sestrinskim institucijama.

Dekan Cvrtila je prisustvovao brojnim panelima, diskusijama i sastancima na kojima su obrađene teme poput gospodarskog razvoja zemalja regije, jačanja međunarodne akademske suradnje, stabilnosti na Balkanu, nacionalne sigurnosti, NATO-a, EU, itd. Osim toga ugovoren je i uzvratni posjet kolega sa St. Edwardsa VERN'u te potpisivanje ugovora o suradnji.

Detaljnije informacije o posjetu delegacije JI Europe Sveučilištu St. Edwards možete pročitati OVDJE.

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: http://www.stedwards.edu/
 
Datum objave: 14.3.2014.
 
Ključne riječi: međunarodna-suradnja, Vlatko-Cvrtila, dekan-Vlatko-Cvrtila, VERN-dekan, Sveučilište-St-Edwards, delegacija-JI-Europe, posjet-američkom-Sveučilištu-St-Edwards
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh